Razveselio se Zlatko ipak kada su ekipi zasvirali 'Vragolani'. Tamburaši su na kraju sjajno zaključili večer.
Ugostitelj Zlatko Kovač ugostio je protukandidate drugog tjedna
ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je 35 bodova.
Jedinu desetku dobio je od Dunje, koja je i sama svoju ocjenu
nazvala poklonjenom.
“Sve u svemu bilo je ok”, dodala je. Devetku je Zlatku udijelio
Mario – i to zbog slabo posoljenog glavnog jela, a osmice je
dobio od Ivane i Dinka. “Bilo je sve ok, ali nije bilo kao kod
Dunje, domaćin je bio suzdržaniji, mislim da je to osmica”,
objasnio je Dinko.
Pripravu večere Zlatko je započeo glavnim jelom – ‘Šarenilom u
kaputu’. “To nisam sigurna, ali mogla bi biti teletina”,
pretpostavila je Ivana. Dinko se ponadao nadjevu od povrća i više
različitih namirnica. Teleća rolada punjena mrkvom i keljom bila
je prvo jelo kojeg se Zlatko prihvatio, a usto je poslužio
punjene jastučiće i umak od šljiva.
U pomoć je domaćinu stigao i prijatelj Alen, a nakon što su
zajedničkim snagama napravili glavno jelo , uslijedio je
‘Seljački specijalitet’ – predjelo. “Pretpostavljam da bi to
mogli biti naresci”, pretpostavila je Dunja, a Ivana je
pretpostavila da će se raditi o suhim jezicima. Za kraj, Zlatko
se prihvatio deserta – ‘Oblizeka’. Međimurska gibanica klasik je
kojim je domaćin ispoštovao svoj kraj do kraja.
Ekipu je uskoro dočekao uz prigodne aperitive i vrsnog konobara
Marijana, koji je poslužio Zlatkove goste. “Konobar je bio
simpatičan, profesionalan, odradio je svoj posao na nivou”,
komentirao je Dinko. “Aperitiv na brodu je bio lijepo
iznenađenje, probala sam božićni aperitiv i bio je jako fin”,
zaključila je Ivana.
Uskoro su se gosti zagrijali, a pred njih je stiglo predjelo
‘Seljački specijalitet’. “Nije mi se svidjelo što je konobar
poslužio”, komentirao je Mario činjenicu da ih je poslužio
Marijan, a ne domaćin. “Okus predjela je bio u redu, samo što mi
je meso bilo pomalo slano”, komentirala je, pak, Ivana. Mariju
je, s druge strane meso bilo odlično zasoljeno, a sve ostalo bilo
mu je, kaže, slabo. “Nisam obožavatelj jezika, meso iz tiblice je
bilo super, zadovoljan sam”, zaključio je Dinko.
‘Šarenilo u kaputu’ iduće je stiglo pred kandidate. “Izgled
glavnog jela bio je solidan, no salata i ta mrkvica, salata mi
nije odgovarala”, komentirala je Ivana iskreno. “Ravioli su mi
bili malo bezukusni”, dodao je Dinko, a složio se i Mario.
“Teletina fino mekana, pečena, top”, pohvalila je, pak, meso
Dunja.
Za kraj, stigao je pred ekipu desert – ‘Oblizek’. “Gibanica je
bila lijepo servirana, pogotovo s ribizlom i kupinama”,
komentirala je Ivana. “Lijepo je izgledalo”, dodao je Dinko.
Ekipa je pohvalila desert, no primijetili su i da je domaćin
cijele večeri bio tiši nego inače. Tišini unatoč, večer je prošla
u ugodnom i lijepom tonu, a ekipu je Zlatko razveselio i
prigodnim poklonima.
“Bio je malo možda umoran ili u tremi, možda sam očekivala da će
biti veseliji, ali možda je večeras takav dan”, zaključila je
Ivana o domaćinu. Razveselio se Zlatko ipak kada su ekipi
zasvirali ‘Vragolani’. Tamburaši su na kraju sjajno zaključili
večer.