Jeste li gledali? Slažete li se s kritikama i ocjenama?
Financijska savjetnica Ivana Baturić Makovac ugostila je
protukandidate četvrtog dana ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju
večeru dobila je 34 boda. Osmice su Ivani udijelili Dinko i
Zlatko, a devetke Dunja i Mario. “Ivana se zaista potrudila, bilo
je sitnica koje mi nisu odgovarale i zato ocjena devet”,
obrazložila je Dunja, a Mario je bio konkretniji pa je otkrio da
je devet bodova dao zbog deserta. Zbog deserta je Zlatko udijelio
domaćici osmicu, a Dinko je dodao: ‘Bilo je lijepo. Možda
prezentacija i nije bila na maksimalnom nivou, umak je imao
previše češnjaka, a porcija deserta je bila prevelika”, zaključio
je.
A upravo spornim desertom Ivana je započela pripravu večere.
Zvijezda ‘Bijelog užitka’ bio je kokos, a to su pretpostavili i
protukandidati pred koje je Ivana za kraj večere odlučila
poslužiti tortu od kokosa i badema. Nakon deserta, domaćica se
okrenula pripravu predjela – ‘Zelene smazalice’. “To bi moglo
biti povrće, možda avokado”, zapitala se Dunja. Dečki su, pak,
ocijenili da se radi o špinatu. Popečci od tikvica, špinata,
mladog luka i češnjaka jelo su kojim je Ivana odlučila otvoriti
svoju večeru. ‘Šareni vrtuljak’ je, pak, ekipu dočekao za glavno
jelo. “Asocira me na razne vrste povrća u kombinaciji s
puretinom”, prognozirala je Dunja, a složili su se i dečki.
Uskoro je ekipa stigla na prigodne aperitive – dočekali su ih
Ivana i njezin sin Leon, koji je gostima složio koktele.
“Domaćica je na aperitivu bila vesela dobro raspoložena malo se u
pozadini vidjela napetost, ali prevladalo je dobro raspoloženje i
doček”, jasna je bila Dunja. “Zanimljiv koktel, fora”, dodao je
Dinko. “Koktel mi se jako svidio, ali radije bih aperitiv popis
na ulazu”, zaključio je Zlatko.
‘Zelene smazalice’ stigle su prve pred ekipu. Gosti su za
predjelo imali riječi hvale. “Predjelo je bilo fino, popečci jako
fini, umaci odlični”, poručila je odmah Dunja. Umak od avokada
nije oduševio Zlatka i Marija. “Predjelo fantastično,
izvanredno”, ipak je jelo pohvalio ugostitelj. “Popečci su mi
stvarno bili fini”, zaključio je i Mario.
Ekipa je dočekala potom i glavno jelo. ‘Šareni vrtuljak’
poslužila je Ivana uz domaći kukuruzni kruh njezine svekrve.
Povrće, heljda i meso stigli su kao zvijezda večere. “Rolica mi
se svidjela”, otkrio je Zlatko uskoro. “Meso je bilo super,
sočno, mekano, taman za moj ukus začinjeno”, dodala je Dunja.
“Kaša od heljde tako, ne baš”, komentirao je prilog Mario. Većina
ekipe pohvalila je glavno jelo, a uslijedio je potom desert.
Kokos i bademi zvijezde su ‘Bijelog užitka’ koji je stigao kao
slastica za kraj. “Velika porcija, budući da je to strašno jaki i
slatki desert”, komentirala je Dunja slasticu za kraj. “Desert je
bio jako ukusan, kokos, bijela čokolada, slatko, ali i fino”,
složio se Dinko. “Desert nije bio užitak”, zaključio je Zlatko,
rekavši da je slastica bila preslatka.
Za kraj, Ivana je ekipi udijelila i prigodne poklone – domaće
proizvode, tikvu i ajvar iz svoje proizvodnje. “Večera je bila
lijepa, lijepo nas je ugostila”, zaključila je o večeri Dunja,
ali i ostatak ekipe.