OSKAR ZNANJA Ovi učenici ponos su Varaždinske županije!

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održala se u četvrtak, 29. lipnja, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje učenicima koji su na državnim natjecanjima bili prvaci i/ili na međunarodnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Nagradu dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Iz Varaždinske županije Oskar znanja iz matematike primili su Barbara Kelava (učenica 5. razreda VI. osnovne škole Varaždin, mentorica Vedrana Herman), zatim Filip Križanić (učenik 7. razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, mentor Zlatko Čmigović) te Mateja Vuradin (učenica prvog razreda Druge gimnazije Varaždin, mentorica Natalija Buden).

U području njemačkog jezika Oskar je dobio Marin Hižar (učenik osmog razreda Osnovne škole Podrute, mentorica Kristina Meštrić).

Iz područja fizike Oskar znanja dobio je Marko Srpak (učenik prvog razreda Prve gimnazije Varaždin, mentorica Helena Kanešić).

Marko Srpak također je osvojio prvo mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanju ACSL-All Star (mentor Bojan Banić).

U kategoriji natjecanja iz kemije nagrađena je Marija Klampfl (učenica sedmog razreda Šeste osnovne škole, mentorica Mihaela Vrbnjak Grđan) i Ilija Srpak (učenik trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin, mentorica Lidija Klampfl).

Osim iz kemije, Ilija Srpak dobio je Oskar i za natjecanje u astronomiji (mentorica Marina Anić).

Ilija Srpak također je bio uspješan na međunarodnim natjecanjima. Na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi osvojio je srebrnu medalju, a Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike brončanu medalju.

Ivan Juren (učenik četvrtog razreda Srednje škole Ivanec, mentor Davor Fodrek) Oskar znanja dobio je iz područja informatike.

Josip Kelava (učenik četvrtog razreda Prve gimnazije Varaždin, mentorica Hana Bulić) Oskar je primio za natjecanje iz logike (A kategorija).

Dora Mlinarić (učenica osmog razreda IV. osnovne škole, mentorica Maja Đakmanec Loborec) Oskar je primila za sudjelovanje na Izložbi iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.

Osim već spomenutih Ilije Srpaka i Marka Srpaka, i drugi učenici bili su uspješni na međunarodnim natjecanjima.

Tako je Andrea Križanić (učenica Prve gimnazije Varaždin) dobila Oskar znanja za osvojenu brončanu medalju na Međunarodnoj prirodoslovnoj juniorskoj olimpijadi na Baliju.

Učenici s područja Varaždinske županije bili su uspješni i na svjetskim natjecanjima mladih robotičara.

Tako su na RoboCupu (kategorija Rescue Line Primary) drugo mjesto osvojili Noa Šoić i Sven Vojnović (učenici I. OŠ Varaždin, mentor Ivica Kolarić).

Na RoboCupu (kategorija Co Space Secondary) su treće mjesto osvojili Antonio Vlahović, Dean Copan, Vilim Stančin i Ivan Jovanović (učenici 3. razreda Srednje škole Ludbreg, mentor Željko Posavec).

Na svjetskom natjecanju robotičara Linkoping (kategorija On Stage Secondary) prvo mjesto osvojili su Noa Šoić, Pavao Želimorski, Sven Vojnović, Kristijan Želimorski, Nera Kuzminski, Ana Klarić i Nika Vinković (učenici I. OŠ Varaždin, mentor Ivica Kolarić).

Danas će u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije