Hommage Milanu Horvatu u Muzeju anđela povodom Svjetskog dana Roma, 8. travnja

Iako ih mnogi gledaju s prezirom, Romi su manjinska skupina koja ponekad uvelike utječe na život u zajednici u kojoj se nalaze. Svoj trag, ostavio je tako i pomalo zaboravljeni, a svakako samozatajni umjetnik romskih korijena, Milan Horvat.

Premda je informacije o Milanu Horvatu bilo teško sakupiti, Željko Prstec uspio ih je donekle sažeti ih i objediniti. Koliko je Milan Horvat utjecao i na njega, saznajte na otvorenju izložbe, koje je zakazano na Svjetski dan Roma, 8. travnja, u 18 sati u varaždinskom Muzeju anđela.

Na izložbi će biti predstavljeno desetak drvenih skluptura spomenutog umjetnika, a izložba će biti postavljena do 29. travnja.

Svojim neobičnim skulpturama Horvat je privlačio pažnju mnogih, a njegova su djela ‘raštrkana’ diljem svijeta. O njemu se ne zna mnogo, no sigruno je kako njegov opus nije prošao nezapažen. Iako Milan Horvat više nije živ, njegovo stvaralaštvo ostalo je kao podsjetnik na njega.

Svjetski dan Roma, 8. travnja obilježava se čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog od 8. do 12. travnja 1971. godine u Londonu, jednog od najvažnijih događaja u povijesti Roma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije