Izložba Ivane Tkalčić ‘Drugdje ali ovdje’ od 24. ožujka u Galerijskom centru

U četvrtak, 24.ožujka s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska ulica7) otvara se izložba Ivane Tkalčić pod nazivom ‘Drugdje ali ovdje’.

Projekt se sastoji od karata gradova, ulaznica muzeja i galerija, karata prijevoznih sredstava, bilješki o destinacijama i plana putovanja te fotografija putovanja. Svi navedeni elementi su transformirani i djeluju manje prepoznatljivo, no njihova originalna forma premda na prvi pogled izmijenjena, još uvijek sadrži vibracije prijašnjih predmeta. U zadnje dvije godine posjetila je dvanaest gradova: Beč, Berlin, Bratislavu, Budimpeštu, Dresden, Hamburg, Köln, London, Ljubljanu, Minchen, Prag i Veneciju.

– Duža putovanja potaknula su me na osvješčivanje i razmišljanje o sjedanju, o stvarnosti, o sličnosti i različitosti, o identitetu. Nešto se počelo mijenjati, otvarati. Susret s identitetom drukčijim od mojega, imala sam osjećaj da izlazim izvan sebe, dobivam bolji uvid u sebe, lakše prihvaćam, razumijem, spoznajem. Ovi radovi su moja materijalizirana sjedanja koja se pretapaju i preklapaju, stvarajući dojam višedimenzionalnosti sjedanja i misli u kojima se u jednom gradu sjedam drugoga, a razmišljam o posjeti trećega, gdje se sva iskustva dotiču i rasplinjavaju u jednoj točki, točki viđenja nečega tako poznatog, a opet tako stranog. To je proces putovanja unutarnjeg i vanjskog, stvarnog i iluzornog, iz stanja u stanje, putovanja onoga negdje drugdje, a zapravo ovdje. Ili samo ovdje, jer sve što doživljavamo kao drugo je zapravo ovdje – kaže Ivana Tkalčić.

Ulazak na izložbu je besplatan za sve posjetitelje i ljubitelje kulture.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije