Kandidatura za EPK: U subotu fešta u Šenoinoj ulici u znaku Irske

Ove subote će se predaja kandidature Varaždina za titulu Europske prijestolnice kulture obilježit cjelodnevnim programom i feštom koja će biti nalik onima u Irskoj, poručuju iz Grada. Svečanost će dodatno uveličati dolazak Njegove ekselencije Tima Harringtona, koji je veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj.

Varaždin i devet gradova-partnera ove subote, 18. travnja, obilježit će predaju prijave za ovaj prestižan europski naslov, a građani će tada moći bolje upoznati s cijelim projektom, stoji u priopćenju Grada.

Izaslanstvo Grada na čelu s gradonačelnikom Habušem odlazi najprije u petak, 17. travnja, u Zagreb gdje će u Ministarstvu kulture predati prijavu za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Potom će u subotu biti organiziran cjelodnevni program koji će obilježiti završetak ove faze u procesu kandidature, poručuje Grad.

Već u jutarnjim satima Šenoina ulica pretvorit će se u zelenu oazu. Kandidatura Varaždina i sjeverne regije bit će javno predstavljena u 11 sati na glavnoj pozornici u Šenoinoj, a uz predstavnike gradova na predstavljanju će biti i Njegova ekselencija Tim Harrington, veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj, zemlje iz koje će jedan grad 2020. godine također organizirati program Europske prijestolnice kulture.

U podne će u Galerijskom centru Varaždin biti otvorena izložba – XIX. međunarodni fotografski doživljaj baštine, a program u zelenoj oazi u Šenoinoj bit će nastavljen u 17 sati, kada će varaždinski likovni umjetnici započeti program – Oslikavanje krave, kaže gradsko priopćenje.
Od 18 sati posjetitelji će moći kušati tradicionalan irski gulaš.

Na glavnoj pozornici nakon 19 sati započet će glazbeni program u kojem će uz varaždinske DJ-e nastupiti i Patrick Walker Trio, glazbeni sastav koji će predstaviti tradicionalnu irsku glazbu i veselim irskim poskočicama zagrijati atmosferu.

Te će večeri biti predstavljen i song – My Town, varaždinskih glazbenika koji su posvetili kandidaturi Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture, te spot nastao u produkciji udruge Trash.

Dobra zabava je zagarantirana, stoga svratite, poručuju iz Grada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije