Novosti nakon očevida: Begović preživio eksploziju, a onda počinio samoubojstvo

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić su u utorak, 8. studenoga, obavili očevid na mjestu eksplozije plina u Ulici braće Radić u Varaždinskim Toplicama.

Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja plinske smjese zemnog plina i zraka, najvjerojatnije otvorenim plamenom.

Do istjecanja plina u prostoriji kuhinje u prizemlju stana došlo je uslijed rezanja fleksibilnog plinskog crijeva koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak, a prerezao ga je muškarac koji je pronađen mrtav u prostoriji.

Riječ o muškarcu starosti 53 godine, Mislavu Begoviću, koji je u Varaždinskim Toplicama živio tek oko mjesec dana. Policija ne izvještava o njegovim motivima za počinjenje toga djela, no poznanici su za medije svjedočili da je riječ o posljedicama razmirica uslijed razvoda braka.

Policija je također izvjestila da je 53-godišnjak preživio ksploziju, nakon čega je počinio samoubojstvo.

– Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja ukupno šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna – stoji u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, osim Begovića, preminula je još jedna osoba. Od zadobivenih ozljeda u eksploziji 8. studenog u 00.20 sati u varaždinskoj Općoj bolnici preminula je žena starosti 85 godina.

U međuvremenu je mjesto događaja saniralo komunalno redarstvo grada Varaždinskih Toplica, te je promet ponovno uspostavljen Ulicom braće Radić.

> VIDEO Policija dobila dojavu o prijetnji, no eksploziju nije uspjela spriječiti

> Nakon eksplozije: Starica izvučena iz ruševina preminula od zadobivenih ozljeda

> Topličanci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez doma

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije