Prometne nesreće: Neprilagođenost stanju na kolniku najčešći je uzrok nezgoda

Još jedan vikend obiliježen je nizom nesreća na prometnicama, a ključni sastojci u većini njih bili su pogrešna procjena stanja na kolniku i, na žalost, alkohol.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. listopada oko 13 sati i 30 minuta, blizu mjesta Pece, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 68 godina upravljao je mopedom iz smjera mjesta Pece u smjeru Radovana te je ulaskom u oštri desni zavoj došlo do zanošenja mopeda i pada vozača na kolnik.

U petak, 9. listopada oko 17 sati i 25 minuta, na državnoj cesti D-3 kod mjesta Presečno, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 65 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg. Upravljao je iz smjera Presečno prema Lužanu Biškupečkom. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste zbog čega je izgubio nadzor i sletio van kolnika u cestovni jarak. Od udara je zadobio ozljede.

Jučer, 11. listopada oko 6 sati i 45 minuta, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 21 godinu upravljao je biciklom biciklističkom trakom lijevom stranom kolnika iz smjera Gospodarske ulice u smjeru Turčina. Zbog kretanja biciklom u zabranjenom smjeru prednjim je dijelom bicikla udario u prednji dio bicikla kojim je biciklističkom trakom desnom stranom kolnika iz suprotnog smjera upravljala 71-godišnjakinja. Od udara su oba vozača pala na kolnik, dok je vozačica zadobila ozljede.

Unesrećeni iz svih spomenutih nesreća primljeni su u Opću bolnicu Varaždin, a ozlijede im nisu okvalificirane.

Sveukupno, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije