Po peti put započinje suđenje Milki Drljači, bivšoj direktorici štedionice Dukat

Peti je put u Varaždinu počelo suđenje Milki Drljači, bivšoj direktorici štedionice Dukat, koja je, prema optužnici, sama sebi odobravala kredite po povoljnim kamatnim stopama, a velikodušna je bila i prema poslovnim partnerima, članovima obitelji, prijateljima.

Ne samo da si je kredite u raznim iznosima, od najmanje 50 tisuća do najviše 250 tisuća kuna, odobravala uz pola posto mjesečne kamate, već ih je i otpisivala prije nego što bi ih i počela vraćati.

Sebi je tako, tvrde dalje u DORH-u, isplatila oko 1,1 milijuna kuna u dogovoru sa članom uprave Ladislavom Bakšajem, koji je u međuvremenu preminuo.

Krediti su se dijelili od listopada 1996. do sredine svibnja 2001., sve zajedno oko 2,3 milijuna kuna.

Suđenje Milki Drljači za zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju traje već punih 14 godina i već je četiri puta vraćano na početak.

Ovaj je put Vrhovni sud ukinuo prošlogodišnju presudu kojom je osuđena na četiri godine zatvora i obvezu vraćanja 3,2 milijuna kuna.

Ponavljanje suđenja

Upravo je taj iznos razlog zbog kojeg je Vrhovni sud predmet vratio na početak, ocjenjujući da je presuda nejasna jer je dosuđeni iznos odštete u proturječju s navodima iz obrazloženja presude.

Prvostupanjski je sud naveo da je optužena Milka Drljača djelomično namirila štetu, no onda je od nje zatražio da vrati puni iznos.

Osim sebi i Bakšaju, kredite je dijelila i otpisivala još četvorici muškaraca, među kojima je bio i njezin rođak.

Štedionica je 2001. završila u stečaju, a Drljača se prijavila na Zavod za zapošljavanje.

Na prva je tri suđenja oslobođena, a na četvrtom je osuđena na 4 godine zatvora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije