Optužnica za Hajduk Vučić i Kanoti zbog prevare s otpremninama

Pred Općinskom sudom u Varaždinu podignuta je optužnica protiv dvije bivše službenice Varaždinske županije koje se tereti za kaznena djela prijevare, objavilo je državno odvjetništvo. Kako doznajemo, radi se o Darinki Hajduk Vučić i Dubravki Kanoti koje se tereti da su 2010. godine, prilikom svog prelaska iz upravnih odjela Varaždinske županije u upravne odjele Grada Varaždina na prijevaru došle do otpremnina u Varaždinskoj županiji.

Darinka Hajduk Vučić bila je zaposlena kao tajnica u Varaždinskoj županiji, a Dubravka Kanoti bila je zaposlena u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Varaždinske županije na mjestu stručnog suradnika.

No, nakon što je vlast u županiji preuzeo Predrag Štromar, provedena je nova sistematizacija radnih mjesta te su radna mjesta na kojima su bile zaposlene Kanoti i Hajduk Vučić te još nekoliko zaposlenika bila ukinuta.

Interes za uslugama Kanoti i Hajduk Vučić pokazala je tadašnja gradska vlast na čelu s Ivanom Čehokom te su spomenute dvije službenice nakon odlaska iz županije zaposlene u Gradu Varaždinu.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo međutim tvrdi da su, s ciljem da ishode isplatu otpremnina, Varaždinskoj županiji zatajile da su zasnovale nove radne odnose u upravnim odjelima Grada Varaždina te im je nepripadno isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu većem od 440 tisuća kuna.

Prema odredbama Kaznenog zakona, budu li proglašene krivima prijeti im kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije