Pokrenut prethodni postupak za otvaranje stečaja u NK Varaždinu

Trgovački sud u Varaždinu donio je odluku o pokretanju predhodnog postupka radi utvrđivanja postojanja stečajnog razloga u Nogometnom klubu Varaždin. Određen je i privremeni stečajni upravitelj koji ima zadatak provjeriti ima li NK Varaždin dovoljno imovine i sredstava za otvaranje stečajnog postupka.

Prijedlog za otvaranje stečaja sudu je podnijela bivša zaposlenica Zvjezdana Kefelja koja od kluba potražuje oko 45 tisuća kuna na ime neisplaćenih plaća i otpremnine.

To je inače već drugi puta da jedan bivši zaposlenik kluba podnosi zahtjev za otvaranje stečaja.

Prijedog za otvaranje stečaja podnio je krajem prošle godine i bivši zaposlenik Dalibor Kišić koji od kluba potražuje gotovo 200 tisuća kuna no zahtjev je ipak, nakon što se uvjerio da klub nema imovine, povukao.

NK Varaždin naime, kako su danas izvjestili sud iz kluba, nema gotovo nikakve imovine osim uredskog namještaja, sportske opreme i umjetne trave.

Istovremeno, račun kluba je blokiran zbog višemilijunskih dugova.

Samo porezni dug iznosi više od 10 milijuna kuna.

Podsjetimo, zbog velikih dugova prema bivšim igračima NK Varaždin je u ožujku 2012. godine izbačen iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nakon što se klub godinu dana nije natjecao, odlukom Hrvatskog nogometnog saveza uključen je u 3. Hrvatsku nogometnu ligu Istok gdje se i sada natječe.

Klub je još 2013. godine pokrenuo proces preoblikovanja u sportsko dioničko društvo, no postupak još uvijek nije proveden.

Iz kluba tvrde da čekaju odgovor Ministarstva financija na njihov prijedlog preoblikovanja prema kojem bi vjerovnici kluba trebali novac koji im klub duguje zamijeniti za dionice i ući u vlasničku strukturu kluba.

U rujnu bi privremeni stečajni upravitelj sudu trebao dostaviti svoje izvješće i tada će biti odlučeno hoće li u klubu biti pokrenut stečajni postupak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije