U Maruševcu održana redovna sjednica UDVDR-a Varaždinske županije

U prostorijama Općine Maruševec svoju je redovnu sjednicu održao Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.

Domaćin sastanka bio je Ogranak Maruševec, čiji je novoizabrani predsjednik Tihomir Buden svima izrazio dobrodošlicu te rekao kako je svrha održavanja sastanka u Maruševcu taj da se novo maruševečko vodstvo upozna sa županijskim, a u cilju što bolje međusobne suradnje.

Predsjednik Podružnice, Branko Družinić, zahvalio je domaćinima na prijemu te najavio nastavak prakse održavanja sastanaka po Gradovima i Općinama Varaždinske županije, gdje djeluju Ogranci i Klubovi.

Posjet Škabrnji i Kninu

Družinić je kao novog člana Središnjeg odbora predstavio Slavka Čečuru, novoizabranog predsjednika Ogranka Varaždinske Toplice i u ime svih mu zaželio dobrodošlicu u ‘ekipu gdje se puno radi’.

Radni dio sastanka započeo je dogovorom oko termina odlaska u posjet Škabrnji i Kninu, gdje će se odati počast žrtvama Domovinskog rata.

Utvrđeni termin je subota, 27. svibnja, a planirano je da u posjeti Škabrnji i Kninu sudjeluje 60-ak hrvatskuih branitelja i članova njihovih obitelji. Projekt je to kojega podupire Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Nadalje, iznešena su izvješća o radu Ogranaka i Klubova, a zatim se raspravljalo i zdarvstvenoj skrbi hrvatskih branitelja.

Odlična suradnja s Veteranskom bolnicom

Rečeno je kako će se i nadalje pomagati hrvatskim braniteljima u organiziranim odlascima na liječničke preglede u Veteransku bolnicu u Zaboku, s kojom je uspješna suradnja pokrenuta prije više od godinu dana i dojmovi dosadašnjih korisnika su iznimno pozitivni.

Svi hrvatski branitelji zainteresirani za usluge Veteranske bolnice Zabok, bez obzira jesu li ili nisu članovi, mogu se za detaljnije upute obratiti dužnosnicima udruge na svom gradskom ili općinskom području.

Također, prihvaćena je odluka o upućivanju prijedloga nadležnim institucijama da se i na varaždinskom području oformi bolnički odjel koji bi bio zadužen za zdravstvenu pomoć hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

‘Varaždinski kraj je u Domovinskom ratu dao doprinos kao malo koji u Hrvatskoj i nije u redu da nas se gotovo u svemu zaobilazi. Uz poštovanje svim Veteranskim bolnicama, jedna od njih trebala bi biti i u Varaždinu. To bi olakšalo i ubrzalo rješavanje zdravstvenih problema hrvatskih braniteljima, među kojima ima onih koji nemaju mogućnosti putovanja 70-ak i više kilometara do najbliže bolnice’, jedan je od zaključaka sjednice.

Isto tako, iznesen je i prijedlog da bi trebalo razmisliti i o Domovima za veterane, praksi kakva je uobičajena u mnogim razvijenim zemljama.

Dodjela laptopa

Nadalje, prenesena je informacija o potvrdi dodjele četiriju prijenosnih računala za studente, djecu hrvatskih branitelja s područja Varaždinske županije u sklopu projekta ‘Pomozimo studentima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala’ kojeg provodi Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH na čelu sa Dubravkom Kutleša Herljević.

Dodjela će se održati u petak, 21. travnja, u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu, a od četvero studenata kojima će ove godine biti uručena prijenosna računala, dvoje je s područja Ogranka Ivanec (po jedan iz Općine Klenovnik i Donja Voća), te po jedan iz Klubova Petrijanec i Gornji Kneginec.

Zadnja točka sastanka bila je vezana uz obilježavanje Dana UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije te Županijski sportski susreti veterana Domovinskog rata.

Počast braniteljima i sportski susreti

Sportski susreti će se, odlučeno je, održati u subotu, 3. lipnja, na terenima Memorijalno – rekreacijskog centra hrvatskih branitelja koji se nalazi u sklopu bivše vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Članovi udruge natjecat će se u malom nogometu, potezanju užeta, šahu i streljaštvu kao izlučnim sportovima za državen susrete, na visećoj kuglani i u beli rekrativno, a u planu je i natjecanje u kuhanju gulaša.

U sklopu sportskih susreta, obilježit će se i Dan Podružnice, te će se, uz odavanje počasti stradalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH dr. Franji Tuđmanu, dodjeliti Plakete zalužnim članovima udruge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije