POTPORE U Novom Marofu podijeljene potpore novorođenima

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u petak je, drugi put ove godine, podijelio potpore za novorođene. Riječ je o 14 novih naknada za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 17 tisuća kuna. Prema odluci Grada Novog Marofa jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete dobivaju roditelji ili samohrani roditelj u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

Inače, u dvije ovogodišnje podjele novčane su potpore dobile 33 bebe, ukupno 39.500 kuna. U prošloj godini bilo je pet podjela odnosno 105 potpora za što je iz proračuna izdvojeno 160,5 tisuća kuna. Godinu ranije bile su 102 potpore i u Gradu su zadovoljni porastom broja novorođene djece. Za ovu je godinu za potpore za novorođene u proračunu osiguran iznos od 170 tisuća kuna.

– Još smo jednom podijelili novčane potpore za novorođenčad. One će sasvim sigurno dobro doći mladim obiteljima u pokrivanju dijela troškova za njihovu djecu – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

U razgovoru s roditeljima gradonačelnik ih je upoznao i s nastojanjima da se u gradu osiguraju primjereni uvjeti za skrb o najmlađima pa je tako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donijeta odluka o prijavi rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja, koji će biti otvoren od 18. travnja do 18. svibnja. Proširenjem vrtića zadovoljile bi se sve primarne potrebe grada Novog Marofa.

S obzirom na stabilnost punjenja gradskog proračuna, gradonačelnik najavljuje i povećanje iznosa za novčane potpore novorođenima tijekom ove godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije