VIDEO Varaždinci ronili ispod leda na Aquacityju, u vodi je bilo +3, a vani -11!

Članovi Ronilačkog kluba Drava Varaždin, Vanja Lončar, Petar Lončar, Nikola Podhraški, Dragutin Kermek, Sven Hofer i Igor Rak, 28. siječnja zaronili su pod ledom na Aquacityju, na pet do šest metara dubine, a pritom snimili i video!

Predsjednik Ronilačkog kluba Tomislav Tkalčec kaže kako je oprema za ronjenje na niskim temperaturama drugačija od one koja se koristi ljeti.

Vanjska temperatura bila je -11, dok je temperatura vode bila 3 stupnja.

– Ronioci moraju imati dobru i adekvatnu opremu, toplu odjeću i odjelo koje je napuhnuto zrakom, a istovremeno služi i kao izolator.

Budući da su ove godine niske temperature zaledile vodene površine, ovo je bila idealna prilika, a njima to ionako nije ništa novo jer, kako kaže predjsjednik Tkalčec, rone u svim vremenskim uvjetima, neovisno o godišnjim dobima i na mnogo većim dubinama.

– Najviše uživamo kad odemo na more, a jedna ekipa se ove godine sprema u Egipat. Sudjelujemo i u ekološkim akcijama podnih dijelova rijeka i jezera i u priobalnom dijelu Jadrana – rekao nam je predsjednik kluba.

Klub postoji 35 godina, a prošle je godine imao oko 80-ak članova, svih uzrasta. Treninzi se održavaju na varaždinskim bazenima.

Ronilačke tečajeve drži šestorica instruktora, a svi koji su zainteresirani mogu se uključiti. Od 2012. nemaju prostorije, još se uvijek bore za to, ali snalaze se.

Pogledajte kako izgleda ronjenje ispod zaleđene površine! Autor videa je Vanja Lončar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije