VIDEO Jam Ritual i Vlasta Popić među 5 najboljih hrvatskih alternativnih albuma!

Čak dva varaždinska benda našla su svoje mjesto u izboru pet najboljih alternativnih albuma godine u izboru Večernjeg lista! Riječ je o sastavima Jam Ritual i Vlasta Popić.

U izboru top 5 alternativnih albuma Jam Ritualov Greasebucket našao se takoo na četvrtom mjestu, a odmah iza je Kvadrat od Vlaste Popić. Prvo mjesto odnio je sastav F5 s albumom OrganiK.

– F5, Rollin Humes, Jam Ritual, Bebe Na Vole i Vlasta Popić fenomenalni su bendovi koji su nam priuštili ne samo kreativne albume nego i dojmljive svirke i postali aduti nezavisne, DIY scene – stoji u članku Večernjeg lista.

Članovi Jam Rituala na svojoj Facebook stranici nisu skrivali zadovoljstvo.

– Hvala svima na podršci, a mi krećemo u izradu našeg drugog albuma. Za debut album smo i više nego zadovoljni! – stoji u objavi.

Greasebucket možete preslušati na Reverbnationu ili ‘pogledati’ na YouTubeu (za jednu stvar, Moves, napravljen je video spot, tako da nju zaista možete i pogledati).

Što se tiče Vlaste Popić, ovo priznanje, nažalost, dolazi baš nedugo nakon što je bend, kako se čini, postao stvar prošlosti, konačne ili privremene.

– Puklo je. Vlasta obustavlja svoj rad na neodređeno. Nismo umrli, samo nam treba pauza. Facebook je tu, Bandcamp također (CD-i, ploče i puuuno novih KVADRAT majica), ali otkazane su neke već prije dogovorene svirke, ne dogovaraju se nove i Vlasta više ne postoji u formaciji u kojoj je postojala do sada. Guranje nečega kada su različiti pogledi u pitanju nikad nije imalo smisla. Ako je ti je teško dok ovo čitaš, uvijek možeš zamišljati kako je nama, nakon 60 koncerata u ovoj godini i više od 250 do sada. A i uvijek se valja sjetiti (prvo) da se stvari uglavnom događaju kada ih najmanje očekuješ i (drugo) da stvari prestaju kada je vrijeme da nastanu neke nove. Bit ćemo na vezi – objavili su članovi benda na svojoj Facebook stranici još sredinom studenoga.

Kako zvuči njihov album Kvadrat, poslušajte na Bandcampu, a jedan od ‘hitova’ s albuma, Ako nisam dobra, možete provjeriti i putem YouTubea.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije