Jam Ritual u sklopu ‘Tri Grgura’ predstavlja domaćoj publici svoj ‘Greasebucket’

Jam Ritual u sklopu festivala ‘Tri Grgura’ po prvi puta, u Varaždinu, predstvalja svoj album prvijenac Greasebucket. Uz Jam Ritual nastupa splitkski rock bend Čuvari Svirala.

‘3 Grgura’ novi je projekt kulturne suradnje koji spaja Varaždin, Split i Nin, gradove koje krase Meštrovićevi spomenici Grguru Ninskom. Projekt je javnosti predstavljen prije par mjeseci.

Turneja objedinjuje kulturnu ponudu Splita, Nina i Varaždina, odnosno gradove u kojima je postavljen spomenik Grgura Ninskog. Ovaj nacionalni kulturni događaj ima dvostruki cilj- povezivanje hrvatskog sjevera i juga te spajanje tradicionalnog i modernog.

Koncert se održava ovog petka, 4. rujna s početkom u 20 sati, a upad je besplatan za sve posjetitelje.

Za one koji ne znaju, varaždinski Jam Ritual je četveročlani bend nastao 2009. kojeg čine Toni Tkalec, Karlo Merkaš, Matija Burek i Edvin Đerahović. Do sada su održali preko stotinjak nastupa po cijeloj regiji ali i dijelovima europe. Njihov debut album ‘Greasebucket’ hvaljen je kako od eminentnih glazbenih kritičara tako i od same publike, što ne čudi s obzirom da se album nalazi u top 30 albuma regije u prvoj polovici 2015.

Jam Ritual se ove godine nalazi u finalu Karlovačkog ROCKOFF festivala koji sa još 16 bendova čine najbolje od novodolazećih nada hrvatske glazbene scene, gdje su u konkurenciji 200-tinjak bendova ušli u samo finale te čekaju finalne večeri koje će se održati u listopadu.

Iza njih su dva nastupa na prestižnom InMusic festivalu, gdje su nastupali na main stageu kao opening act svjetski poznatih izvođača. Varaždinska publika imala ih je priliku čuti i na Špancirfestu gdje su natupili kao predgrupa britanskoj rock atrakciji Skunk Anansie, što je dovoljan razlog da u petak svjedočite dobroj rock ‘n’ roll glazbi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije