S.A.R.S.: U Varaždinu smo imali sjajne koncerte, neće biti drugačije ni ovaj put

Prije mjesec i pol dana S.A.R.S. i Dubioza Kolektiv održali su odličan koncert u prepunoj pulskoj Areni. Oba sastava dolaze nam posljednjih dana trajanja Špancirfesta u goste, a ako je suditi prema onome što su priredili okupljenima u Puli, očekuju nas koncerti koje će rijetko tko zaboraviti. Koncert je bio rasprodan, a i mi smo se našli tamo te usput, nakon koncerta, zavirili iza pozornice, gdje smo kratko popričali sa Žarkom Kovačevićem – Žaretom, frontmenom S.A.R.S.-a.

– Bilo je stvarno mnogo ljudi, prelijep prostor. I kad napuniš takav prostor ljudima koji su došli podijeliti energiju s tobom, onda nema loše riječi za koncert. Tako je bilo u Puli i stvarno ovo treba doživjeti – započeo je Žare.

U Varaždinu su nastupali već nekoliko puta, a prije dvije godine nastupili su posljednjeg dana Špancirfesta.

– U Varaždinu na Španciru smo imali sjajne koncerte i ne znam zašto bi bilo nešto drugačije ovaj put. U Varaždinu ćemo svirati malo duže, tako da ćemo imati priliku promovirati i nove pjesme s posljednjeg albuma ‘Proljeće‘ – otkrio nam je nekoliko detalja.

S.A.R.S. je sastavljen od sedmero mladih ljudi, a sudeći prema njihovim nastupima, energije i snage za koncerte im ne nedostaje.

– Radimo, rokamo, imamo energije za sad, zna biti iscrpljujuće, ali nekako uvijek smognemo snage da snimimo nove pjesme, jer nam prilično lagano to ide i ne oduzima mnogo vremena. Za sada još uvijek stižemo sve – kaže Žare.

Prošle godine odsvirali su stotinjak koncerata, a ove godine će ih ipak biti nešto manje, ali, kako kaže Žare, taman koliko treba.

– Ima gužve, tempo je udarnički, a koncert na Špancirfestu će biti otprilike nakon dvije trećine odsviranih nastupa ove godine – rekao nam je Žare.

Često su S.A.R.S. i Dubioza Kolektiv u prošlosti nastupali zajedno, kao što je to bilo i u Puli, no na ovom Špancirfestu sviraju odvojeno. Tako će S.A.R.S. svirati već danas, u petak, a koncert Dubioze u nedjelju bit će posljednji koncert ove godine u sklopu Špancirfesta.

– U posljednje vrijeme rijetko nastupamo zajedno, prošle godine smo češće zajedno svirali, ali nekako smo dovoljno narasli i mi i oni da pojedinačno budemo headlineri na festivalima. Ove godine ćemo samo još jednom nastupiti zajedno, i to na festivalu u Austriji – objasnio je Žare svima koji su se zapitali zašto ne sviraju zajedno i na Špancirfestu, s obzirom da su žanrovski kompatibilni.

Iako mnogi veći bendovi nisu pretjerani ljubitelji nastupanja na festivalima, Žare nam je objasnio kako nastup na festivalu ima i svoje prednosti, unatoč svim manama.

– Na festival dođu ljudi koji te ne slušaju pa imaš priliku pokazati se ljudima koji te nisu čuli. Naravno da je ljepše nastupiti pred ljudima koji su došli zbog tebe i pjevaju s tobom cijeli koncert, ali festivali su dobra prilika da pokažeš nešto drugo – zaključio je Žare nakon nastupa u Puli.

S.A.R.S. će, kao što smo već spomenuli, nastupiti na pozornici Stari grad već danas, u petak, a prije njih, na pozornicu će se popeti beogradska hip-hop grupa Bad Copy. Bad Copy počinje s nastupom u 21 sati i 15 minuta, dok se nastup S.A.R.S.-a očekuje u 23 sata.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije