VIDEO: Osmog dana Špancira S.A.R.S., Josipa Lisac, vatreni performans, Milknight

Odličnim programom stigli smo do petka, osmog dana Špancira. Petak je, vikend i programi na festivalu samo što nisu počeli. Pročitajte gdje se zabaviti te time napraviti najbolju moguću uvertiru za vikend.

Glazbeni program

Ponovno će se ‘aktivirati’ pozornica na Starome gradu. Od 21.15 tamo će nastupiti beogradska hip-hop grupa Bad Copy, koja će zagrijati publiku za ono što će uslijediti – S.A.R.S. O toj, također beogradskoj grupi, nije potrebno mnogo reći, možda je dovoljno spomenuti njihov veliki hit Lutka, na čije se taktove raznježe mnogi. Vokal Žarko Kovačević – Žare i ostatak benda nastupaju od 23 sata.

Vila Bedeković, nakon kazališne, postaje glazbena pozornica. Od 20 sati nastupa poznata hrvatska pjevačica Josipa Lisac i Trio.

Na Stančićevom trgu, također od 20 sati, nastupa francuski pjevač, alžirskih korijena – Rachid Taha, koji će u rock/electronic/punk ritmu zabavljati publiku.

Ulični program

Djeca se ponovno od 10 do 12.30 te od 17 do 20.30 na Kapucinskom trgu mogu poigrati s igračkama Katakrak.

Od 17.30 na različitim mjestima u gradu sviraju: Blue Chemical u Gundulićevoj (popularno Dućanskoj), Kolarek duo u Kranjčevićevoj i splitski Repassage na Trgu slobode.

U 18 sati svoj će performans, na Trgu tradicijskih obrta, izvoditi Alex, dok će od 18.30 na Korzu show izvesti Nando E Maila – talijanski dvojac koji publiku zabavlja izvođenjem show-koncerata jer kako sami kažu ‘Često su najzanimljivije stvari najluđe’.

Od 19 sati na Franjevačkom trgu, u neporednoj blizini City centra, nastupa zagrebački sastav The East – spoj etno glazbe Bliskog istoka i Balkana, jazza, bluesa i rocka te afričkih ritmova.

Korzo će od 20.30 sati ispunjavati zvuci klavirske glazbe jer će nastupati piano-majstori, koji za sebe kažu da su ‘četiri ruke za zabavu’ – Pianotainment.

Ponovno će biti vatreno u Varaždinu, ovog puta u blizini Grgura Ninskog, na Franjevačkom trgu, gdje će od 21 sat vatreni show AVFM fire performance izvesti Cirkusfera.

Park kreative, Vindiland, Milk night, Vinski grad

U Parku kreative živo je iz dana u dana. Program su na rasporedu od 10 do 12 i do 16 do 20. Što očekuje mališane? Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich)…

Danas je ponovno na rasporedu i radionica Igora Bakse ‘Svijet je glazba’, na kojoj će se izrađivati instrumenti od recikliranog materijala. A od 19 do 20 sati Baksa će na istome mjestu održati i koncert za one najmlađe i malo manje najmlađe.

Teatar Poco Loco i danas je u Parku kreative, od 20 do 21 na rasporedu je koncertno pričanje priča, ovoga puta Crvenkapica.

Vindiland radi od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a u 21 sat održat će se još jedna bijela noć – Milk night, tradicionalna mliječna proslava – gdje će nastupiti plesni studio Vindi, koji će prenijeti priču o mlijeku fascinantnom igrom plesa, svjetla i glazbe.

I za kraj duel Terana i Bordeauxa, a koje vino bolje odgovara vašim nepcima, isprobajte u Vinskom gradu u palači Sermage, otvoreno je od 11 do 1 (iza ponoći).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije