VIDEO: Petog dana Špancirfesta nasmijat će vas Zijah Sokolović, performeri…

Iako je ujutro padala kiša, stala je na vrijeme da počne peti dan – sredina festivala Špancirfest. Nemojte da vas nekoliko kišnih kapi obeshrabri jer ono što vam se danas nudi isplati se pogledati i poslušati.

Kazališni i glazbeni program

Na pozornici Vile Bedeković očekuje nas komedija ‘Kobajagi donijela me roda’ poznatog Zijaha Sokolovića s početkom u 20 sati.

Stančićev trg ispunit će zvuci Miroslava Evačića i Čardaš blues banda s početkom u 21 sat.

Ulični program

Već u deset sati očekuje vas vrtuljak sastavljen od ‘nepotrebnih’ stvari, koji se i danas nalazi na Korzu ne bi li vam uljepšao dan. Zavrtiti se možete od 10 do 12 sati ili od 17 sati do 19 sati i 30 minuta.

Na Kapucinskome trgu, u identično vrijeme – od 10 do 12 sati ili od 17do 20.30, moći ćete se zaigrati na neobičnim spravama. Riječ je o Katakraku: L’Animalada.

Na Trgu tradicijskih obrta od 17 sati očekuje vas performer MC Blahatsch. U njegove se sposobnosti uvjerite sami, a za početak pogledajte video.

U 17.30 na Trgu slobode sviraju Varaždinci Maja i Simon. U 18 sati u Dućanskoj (Gundulićevoj) svira dio poznatog varaždinskog benda Groove on – Oliver i Rene.

Na Franjevačkom trgu u blizini City centra od 18 sati performans će izvesti Adam Read.

Kod Grgura Ninskog u 18.30 sati nasmijat će vas ‘bake’ – Grannies.

Na glavnom trgu, Korzu od 20 sati dašak latino stila unijet će Orkestra Mendoza.

Park kreative

Park kreative, nalazi se u Habdelićevoj, gdje se od 10 do 12 i od 17 do 19 sati održavaju brojne radionice: Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich).
Od 16 do 20 sati glazba: DJ SET DOVE & TZEK.

Od 10 do 12 sati trajati će Baja Buf extended, radionica plesa, pokreta i igre namijenjena starijima od 4 godine. U 18 sati počinje Baja Buf, ali za najmlađe. Riječ je o predstavi za bebe i njihove roditelje. Obje radionice voditi će Vrum kolektiv.

U 18 sati započinje koncetno čitanje priča, a danas su na redu Tri praščića.

Vinidland

Od jutra na Starome gradu počinje program popularnog Vindilanda, zabavnog parka namijenjenog djeci, čiji programi se odvijaju svakodnevno od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati.

Mališani se mogu zabaviti uz vodenu pustolovinu, naučiti nove plesne korake, zumbu, capoieru, zabaviti se u crtaonici, posjetiti dvorac, trampolin i još mnogo toga.

Na današnjem kino-rasporedu je akcijski film Plaćenici 3, a početak projekcije je 20.30 sati.

Vinski grad

I ne zaboravite na Vinski grad u Palači Sermage, novost ovogodišnjeg Špancirfesta! Vinski grad otvara svoja vrata u 11 sati, a zatvara u 1 iza ponoći.

Današnja tema je mračna – ‘Crna Dalmacija: Od Babića do Plavca‘, a dodatne informacije popijte u Vinskom gradu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije