VIDEO: Četvrti dan Špancirfesta u znaku uličnog programa, Ljubafi i The Stroja

Buran vikend je iza nas, a sad nas čeka jednako buran ponedjeljak. I dok još plešemo na note Parov Stelara, polako ulazimo u novu avanturu. Današnji dan započinje Karusel odbačenih stvari, a zatvoriti će ga slovenski udaraljkaši The stroj i hrvatski irish bend Captain’s Daughter & The Sailors.

Kazališni i glazbeni program

Krenimo od kazališnog programa. Na pozornici Vile Bedeković danas će svoju poznatu predstavu Ljubaf izvesti još poznatiji Kerekesh teatar. Započinju u 20 sati, a svi koji želite nešto dodatno naučiti o ljubavi, ne propustite večerašnju predstavu.

Što se glazbe tiče, danas vas očekuje prava poslastica, skupina udaraljkaša iz Slovenije, poznati kao The Stroj. Osmorica momaka pritom udaraju u raznorazne objekte, od plastike do dijelova starih strojeva. Osnovani su 1997. godine. Počinju u 21 sat na Trgu Miljenka Stančića.

Ulični program

No, ono što vas danas uistinu neće ostaviti ravnodušnima ako krenete u špancirung jest iznimno bogat ulični program.

Već u deset sati očekuje vas spoj cirkusa i pozitivnog stava ‘otpad nije smeće’. Naime, vrtuljak sastavljen od ‘nepotrebnih’ stvari nalaziti će se na Korzu ne bi li vam uljepšao dan, a vi ćete svojim prisustvom vratili svrhu ‘odbačenim’ stvarima. Zavrtiti se možete od 10 do 12 sati ili od 17 sati do 19 sati i 30 minuta.

Performer Adam Read očekuje vas u 17 sati na Trgu tradicijskih obrta. Izvedba pod nazivom Parasomnia zasigurno će vas na jedan poseban način poučiti koji to sve problemi mogu nastati za vrijeme spavanja. Nasmijati vas svakako hoće. Izvedbu će ponoviti na istome mjestu u 19 sati i 30 minuta.

Već smo vam pokazali kako to radi Duoh!Lala!, a ako ste ih propustili jučer, nipošto ne potratite popravni rok koji vam se pruža. Anaelle Molinario iz Francuske i Trinidad Albonico iz Čilea pokazati će vam kako gipkim tijelom stvoriti efekt komičnog. Djevojke će započeti, kao i jučer, na Franjevačkom trgu, ali danas u 17 sati i 30 minuta, prvi put, dok će drugi put istog dana nastupiti s početkom u 19 sati i 30 minuta.

U isto će vrijeme na Trgu slobode započeti Jura Geci i njegovi prijatelji. Jam session Jura i prijatelji svirati će za vas u 17 sati i 30 minuta.

U Kranjčevićevoj ulici zasvirat će Blue Chemical. Oni će započeti u 18 sati.

Još jedan glazbenik svirat će u 18 sati i to u Gundulićevoj ulici. Njegovo je ime Erian, a njegova glazba nadilazi žanrovske okvire.

Cymbalobyette će također u 18 sati ponuditi svoj zanimljiv program. Njih i njihovu izvedbu Varaždinci su već imali priliku upoznati, a ovo je još jedna šansa za one koji nisu.

U 19 sati će na Franjevačkom trgu ponovo nastupiti i Torpedo Swing i time smo umalo iscrpili uistinu bogati ulični program.

No, nismo!

U 21 sat na Korzu će nastupiti hrvatski bend koji, ni prvi, ni zadnji, obožava irsku glazbu. Njihovo je životopisno ime Captain’s Daughter & The Sailors i oni će vam donijeti dašak melodija Zelenog otoka.

Vinidland

Od jutra na Starome gradu počinje program popularnog Vindilanda, zabavnog parka namijenjenog djeci, čiji programi se odvijaju svakodnevno od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati.

Mališani se mogu zabaviti uz vodenu pustolovinu, naučiti nove plesne korake, zumbu, capoieru, zabaviti se u crtaonici, posjetiti dvorac, trampolin i još mnogo toga.

Na današnjem kino-rasporedu nalazi se animirani film Tarzan. Počinje u 20 sati i 30 minuta, a projicirati će se na zidine Starog grada.

Park kreative

Kao i prošle godine, Park kreative smješten je u Habdelićevoj ulici, na prostoru iza katedrale, a programi se odvijaju od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Tijekom deset dana pripremljene je sljedeći program: Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonja, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich). Od 16 do 20 sati glazba: DJ SET DOVE & TZEK.

Započinje i Baja Buf. Od 10 do 12 sati trajati će Baja Buf extended, radionica plesa, pokreta i igre namijenjena starijima od 4 godine. U 18 sati počinje Baja Buf, ali za najmlađe. Riječ je o predstavi za bebe i njihove roditelje. Obje radionice voditi će Vrum kolektiv.

U 20 sati započinje koncetno čitanje priča, a danas je na redu Snjeguljica.

Vinski grad

I ne zaboravite na Vinski grad u Palači Sermage, novost ovogodišnjeg Špancirfesta!Vinski grad otvara svoja vrata u 11 sati, a zatvara u 1 iza ponoći.

Današnja tema je ‘Gledam i slušam malvaziju’, dodatne informacije popijte u Vinskom gradu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije