Ljeto na Stančiću: Publika najbolje reagirala na Tamburice u ringu

Tragovi band jučerašnjim su nastupom na Stančiću zatvorili ovogodišnji program Ljeto na Stančiću.

Na repertoaru je većinom bila zabavna glazba – strani i domaći hitovi, a publika se posebno iznenadila na otpjevane pjesme Severine i Jelene Rozge s obzirom da je pomalo neobično slušati kako muški bend ‘skida’ ženske izvođače.

Hitovi Severine, Rozge, Petra Graše odzvanjali su Stančićevim trgom.

Tragovi su peteročlani bend u sastavu: Mihael Bogčev kao frontmen,Dejan Petričević na gitari, Dario Horvatić bas, Dominik Šikulec na klavijaturama i Kristijan Petrikovski na bubnjevima.

Iako zajedno kao sastav sviraju devet mjeseci, već su svirali kao predgrupa Ivanu Zaku, Maji Šuput i Jeleni Rozgi.

Svirke petnaestak bendova u dva mjeseca

Program Ljeto na Stančiću započeo je 25. lipnja nastupom benda Trnje te je od tada do jučer, dakle dva mjeseca, svaki utorak i petak neki bend zabavljao publiku.

– Četvrtu godinu zaredom održava se ovaj program, a prvi puta pod organizacijom agencije PR Lady. Želja je bila da se oživi ljetna scena u Varaždinu, da se uvedu noviteti kako bi oni koji su u ljetnim mjesecima ostali u gradu imali u čemu uživati – rekla je Martina Pakšec, vlasnica spomenute agencije.

U dva mjeseca trajanja programa na pozornicu se popelo petnaestak bendova, a najbolji odaziv publike bio je na Tamburicama u ringu.

Trnje band, Vertigo, Cure iz centra, Activ band, Prvi april, Studio band i drugi činili su dio programa na Stančiću.

– Posjećenost svirki varirala je ovisno o bendu i danu u tjednu. Ipak, neki su napravili tako dobar ‘štimung’ da je publika plesala, pjevala i dobro se zabavila. Publika je najbolje reagirala na natjecanje tamburica, kad se na trgu skupilo oko petstotinjak ljudi – rezmirala je.

U planu je napraviti natjecanje tamburica i u drugim županijama, a zatim bi se najbolji iz primjerice Čakovca, Koprivnice, Zagreba, Varaždina natjecali u velikom finalu u Varaždinu.

Pripreme za iduću godinu već su počele s tim da će se pokušati uvesti neki noviteti.

– Želja je da sve svirke počinju u 21 sat i traju do ponoći te da bude događanja i subotom. Cilj je da ovaj program na neki način postane tradicionalan – zaključila je Pakšec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije