Pokrenuta inicijativa za osnivanje poljoprivredne zadruge na ludbreškom području

Grad Ludbreg i općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec pokrenuli su inicijativu za osnivanje poljoprivredne zadruge za poljoprivredne proizvođače sa šireg ludbreškog područja.

Cilj osnivanja zadruge je smanjivanje troškova za poljoprivrednike s šireg ludbreškog područja. Pojedinačnim djelovanjem mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva naime ne mogu biti konkurentna na tržištu, a udruživanjem u zadrugu smanjili bi im se troškovi jer ne bi morali pojedinačno plaćati knjigovodstvene usluge, nabavljati repromaterijal i investirati u proizvodnu opremu.

Također, udruživanjem u zadrugu nudi im se i mogućnost zajedničkog nastupanja na tržištu čime bi trebali postati zanimljiviji i većim poslovnim partnerima.

S tim su ciljem iz Grada Ludbrega pozvali vlasnike poljoprivrednih gospodarstava upisanih u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava da im se što prije jave. Prema Zakonu o zadrugama, poljoprivrednu zadrugu može osnovati najmanje sedam osnivača.

Bit će organizirani i sastanci za poljoprivredne proizvođače u Malom Bukovcu, Svetom Đurđu, Martijancu i Ludbregu, a točne termine možete provjeriti na internet stranicama Grada Ludbrega i spomenutih općina ili pak na broj telefona 042 / 420 207.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije