Udruga cestovnih prijevoznika: Hrvatskom gospodarstvu prijete veliki gubici

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika je u priopćenju reagirala na zatvaranje istočnih granica za sav teretni promet.

U priopćenju apeliraju na Vladu i sve nadležne institucije da što je brže moguće ulože maksimalne napore kako bi se ponovno normalizirao teretni promet i spriječila daljnja šteta.

Posebno apeliraju na Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, koje, kako navode, još uvijek nije reagiralo na njihove upite, niti dalo bilo kakve naputke oko rješavanja nastale situacije.

Hrvatski prijevoznici su potpuno onemogućeni u obavljanju svog posla, jer je za njih granica potpuno zatvorena. Zasipani su upitima prijevoznika kojima je zabranjen prijelaz preko državne granice sa Srbijom, a odgovora od strane nadležnog ministarstva nema.

Svjesni su da je nastala situacija posljedica ‘više sile’, no osim problema oko zbrinjavanja ljudi i osiguravanja egzistencijalnih potreba, vidljivi su negativni ekonomski efekti, a što u prvim redovima osjećaju mnogi hrvatski cestovni prijevoznici.

Već je danima onemogućen promet preko istočne granice, čime su svi nezadovoljni te se stvaraju dodatne gužve i troškovi traženjem alternativnih ruta, a situacija je na rubu međunarodnog incidenta, stoji dalje u priopćenju.

Vozila i vozači čekaju u kilometarskim kolonama, a prijevoznicima prijete zahtjevi za naknadu štete zbog neizvršenog prijevoza, kao i gubitak posla.

Svjesni su izvanrednih okolnosti, ali isto tako naglašavaju da hrvatskom gospodarstvu prijete veliki troškovi i gubici, a još uvijek postoji prostor za reorganizaciju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije