Preko šesto tisuća kuna za Tehnološki centar drvne industrije Lepoglava

Ministarstvo poljoprivrede i Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije organizirali su sastanak na kojem su predstavljeni centri kompetencija u području drvoprerađivačkog sektora Hrvatske. Na poziv organizatora, na sastanku je predstavljen i Tehnološki centar drvne industrije Lepoglava.

Predstavili su ga lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić, voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije Damjan Županić i voditelj Projektno – razvojnog ureda Emil Tkalec.

– Nadležnom smo ministarstvu predstavili naš kapitalni projekt – Tehnološki centar drvne industrije. Govorili smo o do sada provedenim aktivnostima vezanim uz njegovu realizaciju te istaknuli partnerstvo s pet županija. Dosadašnje uspješno provedene aktivnosti potvrdile su, a što je bilo i vidljivo iz našeg izlaganja, stručnost u pristupu i projektnoj ideji te određivanju smjernica razvoja budućeg centra. Budući da je naš projekt već u poodmakloj fazi – izrađeno je idejno rješenje, tehnološki elaborat te dostavljeno idejno – tehničko rješenje, tijekom prezentacije smo pomoćnika ministra Domagoja Križaja upoznali s daljnjim tijekom aktivnosti i razvoja projekta – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dodao je i da je projekt Tehnološkog centra drvne industrije u fazi izrade glavnog projekta koji će omogućiti dobivanje građevinske dozvole.

Riječ je o poslu vrijednom 625 tisuća kuna, koji je putem javnog natječaja povjeren tvrtci KONZALT-ING iz Zagreba.

Inače, cilj sastanka na kojem su predstavljeni centri kompetencija u području drvoprerađivačkog sektora Hrvatske bio je utvrditi trenutno stanje realizacije projekata centara kompetencija, područja njihovog budućeg djelovanja i mogućnosti njihova budućeg razvoja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije