Radionice Poslovnog uzleta u Ivancu educirale poduzetnike

Poslovni uzlet u Ivancu, održan jučer, 18. lipnja, donio je priliku okupljenim poduzetnicima tog kraja mogućnost za sudjelovanje na nizu besplatnih edukativnih radionica koje su zamišljene da im pruže alate kojima mogu poboljšati svoje poslovanje, a onima koji tek kreću u poduzetništvo, da lakše naprave prve poslovne korake. Gospodarstvenicima se pridružio i ministar Gordan Maras.

Krešimir Koružnjak održao je radionicu o oglašavanju za malo kuna, digitalnom marketingu te Google i Facebook oglašavanju, koja je ponudila odgovore na vječno pitanje: kako doskočiti ograničenjima budžeta za marketing.

Koružnjak je predstavio alate koje su poduzetnicima na raspolaganju kako bi što kako bi uz što manje resursa, novca i uloženog vremena, povećali prodaju i svijest o svojim brendovima na tržištu. Kroz praktičnu radionicu ilustrirao je što je Google Adwords, kako izgleda oglašavavanje na Googleu i Facebooku te dao praktične primjere oglašavanja na ‘search’ i ‘display’ mrežama.

Termin koji se često spominje ‘poslovanje u oblaku’, tek rijetke tvrtke zaista koriste u svakodnevnom radu. Što je to Cloud i kako uspješno poslovati kad ste van ureda prezentirao je Anton Jelić iz Hrvatskog Telekoma na konkretnim primjerima kako se korištenjem clouda mogu smanjiti troškovi i zašto je takav način poslovanja sigurniji od informatičkih rješenja na koje smo navikli.

Započeli ste vlastiti posao i sada želite proširiti vaš biznis? Lepeza je razloga zašto se ljudi odlučuju postati poduzetnici, a registracija tvrtke samo je prvi korak.

Poslovanje u uvjetima krize predstavlja izazov, no neki su krizu prepoznali i iskoristili kao svoju priliku. Radionica pod vodstvom Vitomira Tafre iz Obrazovne grupe Zrinski zainteresiranima je otkrila kako prepoznati prednosti i prevladati ograničenja te o kojim sve pitanjima treba voditi računa kako bi vaša tek osnovana tvrtka uspješno krenula u svijet biznisa, kao i o načinima kako izaći na nova tržišta.

Na vrlo aktualno pitanje, kako do novca iz europskih fondova za ruralni razvoj, okupljenima je prezentirala pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković.

Hrvatska očekuje odobrenje za Program ruralnog razvoja za razdoblje 2014. do 2020. za oko 2,4 milijarde eura odobrenog novca. Potvrđeno je 16 mjera s ciljem osiguranja investicijskog zamaha i razvoja ruralnih područja.

Prva je na redu mjera 5 pod nazivom Obnova poljoprivrednog proizvodnog potencijala iz koje će se sufinancirati ulaganja u poplavama opustošenom području, a do kraja godine raspisat će se još tri natječaja.

Projekt Poslovni uzlet je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorgani­zaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima.

Osnovna ideja projekta bila je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj, prenosi portal poslovni.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije