FOTO: Od podruma do podruma po međimurskim bregima

Niti loše i kišovito vrijeme nije ostavilo kod kuće ljubitelje međimurskih vina i prijatelje međimurskih vinara da obiđu međimurske podrume na Danima otvorenih podruma koji su održani u sklopu ovogdišnjeg Urbanova.

>>> Veliku fotogaleriju pogledajte klikom ovdje

Vinarije su u petak i subotu otvorile vrata svima onima koji istinski žele uživati u najljepšem božjem daru – vinu z međimurskih bregov. Ekipa u sastavu Tomislav Vidaček, Zoran Kolarić, Darko Mareš i Stjepan Hranilović obišla je podrume i vinarije: Kocijan, Novak, Kunčić, Dga pjenušci, Jakopić, Hažić, Horvat, Cmrečnjak, Medenjak, Lovrec, Tomšić, Agromeđimurje, Kossi, Štampar, Dvanajščak-Kozol i Turk.

S čitateljima našeg portala odlučili su riječju i fotografijom dočarati kako je izgledalo njihovo putovanje po međimurskim bregima.

“Eto, i to smo dočekali! Konačno! Otvoreni podrumi! Međimurje, odnosno, vinari “z međimurskih bregi”, u kraju koji obiluje odličnim, nadaleko poznatim vinima, ovog je petka i subote “otvorilo svoja vrata”. Dvadesetak međimurskih najpoznatijih vinara dočekalo je u ta dva dana sve dobrodošle goste namjernike, predstavljajući svoja vina, svoju hranu, običaje; pokazivajući svoje podrume kojima se jako ponose.

Iako je vrijeme bilo užasno, kod svakog od vinara našlo se podosta gostiju, a velik doprinos tome je dao i “Urban bus”, autobus koji je cijele dane razvozio goste za simboličnu cijenu od Čakovca do vinara i natrag. Jedna mala ekipa od 4 hrabra člana, dala si je u ta dva dana jedan “težak” zadatak da sve te podrume i vinare posjeti, prođe, porazgovara sa vlasnicima i naravno, da kuša sva ta razna vina, od kojih je mnoštvo sa medaljama i diplomama sa raznih sajmova na kojima svi vinari redovito pohađaju.

I kušali smo! Odmah u startu da kažem: jako ugodno smo iznenađeni gostoprimstvom kod vinara, ljubaznošću i prije svega samom profesionalnošću vlasnika. Izrazito je lijepo vidjet da dok dolaze gosti, gazda dođe, predstavi se, popriča malo i u par rečenica pojasni što radi, koja vina ima, koliko dugo se time bavi itd.

Kako bi sva ta vina potekla grlom što lakše, domaćini su se potrudili i za te dane pripremili odličnu i vrlo raznoliku hranu, koja je bila izrazito ukusna, lijepo servirana, baš kao što i priliči ljudima koji se bave uz proizvodnju vina, turizmom i gastronomijom. Bilo je tu svega; od bunceka, odojka, roštilja, kobasica…. pa raznih salata, kolača; stvarno impresivno! Sve pohvale!

Za kraj da spomenemo da je možda i šteta što takve nekakve manifestacije nisu koji puta i više na godinu, pa i netrebaju trajati po dva dana, ali jednu subotu na svaka 3 do 4 mjeseca, bilo bi to odlično i za promociju vina, vinara pa i Međimurja, kao kraja sa odličnim vinima uopće.

U nastavku možete vidjeti na priloženim fotografijama dio atmosfere sa tog proputovanja, ali za pravi doživljaj svakako bi bilo zgodno da ste posjetili “brege”, mada ako i niste, preporučam da odvojite poneko popodne sad kad bude ljepše vrijeme i zaputite se “gore” kod nasih vinara; svugdje budete ljubazno prihvaćeni, ugošćeni i sigurni smo ugodno iznenađeni.”

>>> Veliku fotogaleriju pogledajte klikom ovdje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije