Obrtnički sajam ove subote u centru Varaždina

Potaknuti uspješnošću prošlogodišnjeg, ove subote 25. travnja u uskoj jezgri Varaždina ponovo se održava Obrtnički sajam.

Kako je najavljeno danas na konferenciji za medije, na sajmu će se na 30 štandova postavljenih u uskoj jezgri grada predstavljati obrtnici podjeljeni u osam timova, a među njima će biti Oldtimer klub, frizeri, dizajneri, modni kreatori, kozmetičari i cvjećari.

U popratnom programu će biti izložbe i radionice za djecu koje će se održavati na Franjevačkom trgu. Program traje cijelu subotu, od 9 do 19 sati, kad će biti održana modna revija. Frizeri će također u sklopu sajma nuditi besplatno šišanje svojih sugrađana, a od 10 sati ujutro održava se natjecanje u kuhanju kotlića koje se održava u dvorištu Obrtničkog doma.

Iako su i sami obrtnici u teškoj situaciji i svake godine ih ima sve manje ( ove godine bilježi se sedam obrtnika manje nego do kraja 2014. godine), pokazat će svoju humanitarnu stranu te će se prikupljati knjige i slikovnice za školsku djecu iz Žažine koja se nalazi u Sisačko-moslavačkj županiji. Ovim se putem pozivaju svi građani da se odazovu i donesu knjige i slikovnice ove subote i na taj način pomognu opremanju školske knjižnice.

Ksenija Plavec Fiket najavila je program i lokacije održavanja sajma.

– Štandovi će biti postavljeni od Franjevačkog trga, preko Korza pa kroz Kukuljevićevu ulicu, a bit će i uličnih zanimljivosti i programa, od modnih revija do vježbaonica fitnessa i pilatesa, dječjeg kutka, raznih radionica, igara i Oldtimer timova po čemu smo jedinstveni – izjavila je Ksenija Plavec Fiket.

Gradonačelnik Habuš je pohvalio suradnju između obrtnika i Grada te najavio nove projekte.

– Željeli bismo omogućiti našim obrtnicima u svibnji i lipnju preko vikenda da se mogu besplatno predstavljati na Kapucinskom trgu te na taj način pomoći njima i svima ostalima, jer Grad Varaždin je oduvijek bio grad obrtnika i moramo ih paziti – najavio je Habuš.

Biserka Keliš se u svom obraćanju novinarima dotakla duge tradicije obrtništva u Varaždinu.

– Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin izuzetno je ponosno na svoju dugu tradiciju, ove godine slavimo 111. obljetnicu postojanja obrta u Varaždinu i svake godine upriličimo svečanu sjednicu, a ove godine će biti u sklopu sajma- 48 obrtnika primit će priznanja za svoj dugogodišnji rad. Valja naglasiti da ove godine jedan obrtnik slavi 40 godina poslovanja – kratko se osvrnula Keliš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije