HDZ o otpadu: Ne čekamo izbore, već koristimo ovo vrijeme za rješavanje problema

Kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina Damir Habijan, jučer je s državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Mariom Šiljegom, zajedno s kandidatom za zamjenika gradonačelnika Denisom Čupićem i kandidatom za župana Varaždinske županije, Alenom Runcem, razgovarao o problematici baliranog otpada.

– Ne čekamo 21. svibnja, već koristimo ovo vrijeme za rješavanje problema. S državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Mariom Šiljegom, zajedno s kandidatom za zamjenika gradonačelnika Denisom Čupićem i kandidatom za župana Varaždinske županije, Alenom Runcem, razgovarao sam o problematici baliranog otpada – izjavio je Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika HDZ-a Grada Varaždina.

Iz HDZ-a ističu kako je varaždinski otpad s vlasti odveo jednu stranku i doveo drugu, nažalost, isto tako nesposobnu da problem riješi, iako je postojala vertikala vlasti od grada, županije pa sve do državne razine.

Dodaju kako je evidentno da su sve dosadašnje garniture vlasti štitile određene interese, ne građana, već uske skupine ljudi koji su problem stvorili i doveli do ovog stadija.

– I dalje smo intenzivno komuniciramo s više dionika na državnoj razini o mogućnosti raspetljavanja problema otpada u Brezju. Napominjem još jednom kako se ovaj problem može riješiti samo kroz intervenciju Vlade Republike Hrvatske s kojom imamo direktan kontakt i koja je pokazala spremnost i volju pomoći građanima Varaždina te znati osigurati zdrave i sigurne uvjete za život – istaknuo je Habijan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije