O VLAŠIĆU Martinčević: ‘Ismijava li to HNS Kišića i šalje mu jasnu poruku?’

Ismijava li HNS Kišića ili samo daje jasnu poruku tko će zapravo upravljati Varaždinom dobije li kojim slučajem koalicija SDP-HNS povjerenje građana?

Pitanje je to koje je postavila Natalija Martinčević, gradska vijećnica iz redova Reformista, u priopćenju nakon jučer održane sjednice Skupštine Varkoma.

– Usprkos velikim najavama SDP-a i posebno Alena Kišića o smjeni direktora Varkoma Vlade Vlašića, prema dostupnim informacijama na jučerašnjoj Skupštini Varkoma o tome nije bilo niti riječi!? – kaže Martinčević.

Podsjeća u nastavku na sve ono zbog čega oporba, pa čak i sam SDP, traži odlazak Vlade Vlašića s funkcije direktora Varkom.

– Odgovornost Vlašića je da su u projektu Aglomeracije u Varaždinskoj županiji do danas pali svi natječaj vezani uz projekt, izuzev natječaja u kojem je posao odnosno 8,6 milijuna kuna dobila tvz. HNS-ova filijala tvrtka Euro Consulting, da je već sada Varkom dužan platiti preko 600.000 kuna za do sada propale natječaje, da su prolongirani svi rokovi projekta s 2019. na 2021., što podrazumijeva dodatno plaćanje penala – podsjeća Reformistica na sporne momente vezane uz projekt Aglomeracije.

Nadalje je odgovornost Vlašića, smatra Martinčević, i u tome što nije poduzeo nikakve radnje u kontrolingu poslovanja Aquatehnike koja kontinuirano posluje s gubicima, a što je, s obzirom da je Varkom 100-postotni vlasnik, bila njegova prva obaveza.

– Također Vlašić nije poduzeo ni jednu radnju ili pokrenuo internu istragu premda je bio upoznat sa činjenicom da nadležna tijela provode istrage u Aquatehnici te da je bivši direktor Gordan Novak, član SDP-a, pravomoćno osuđen zbog prijetnje radnicima Aquatehnike – podsjeća se u priopćenju i na kraju dodaje da uz sve sve navedeno, tu je i potvrđena činjenica da Vlašić nije plaćao – račune za smeće.

– No, nažalost, to sve za Kišića nisu bili dovoljni razlozi da ozbiljno, a ne na razini školske predstave, zahtjeva smjenu Vlašića. Jučerašnja skupština imala je i dodatnu ‘zanimljivost’, a to je imenovanje Dražena Vinceka, gradsko vijećnika i bivšeg člana SDP-a, u Nadzorni odbor, ponovno usprkos izjavama iz SDP-a da u tom slučaju od koalicije s HNS-om neće biti ništa. Mislim da je ovdje važno postaviti pitanje: ismijava li HNS Kišića ili samo daje jasnu poruku tko će zapravo upravljati Varaždinom dobije li kojim slučajem koalicija SDP-HNS povjerenje građana? – pita se Natalija Martinčević.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije