BOLNICA Stručno vijeće stalo uz ravnateljicu Zember, ali ‘preživio’ i Stare

Stručno vijeće Opće bolnice Varaždin na današnjoj svojoj sjednici stalo je uz ravnateljicu Sanju Zember, nakon što je Upravno vijeće te ustanove 16. siječnja pokrenulo postupak njezina razrješenja.

Predsjednica Stručnog vijeća Željka Grđan iznijela je da Stručno vijeće ne podržava dopis svog bivšeg predsjednika Ivana Pavličeka koji je on uputio Upravnom vijeću. Smatra ga njegovim osobnim stavom.

Stručno vijeće je odbacilo i optužbe koje se stavljaju na teret ravnateljici Zember, a koje su temelj za pokretanje postupka njezina razrješenja.

Devet vijećnika je napustilo sjednicu uoči glasovanja. Tako je od 35 vijećnika podršku aktualnoj ravnateljici dalo njih 33, a dvoje je bilo suzdržano.

Glasovalo se i o opozivu Ranka Starea kao predstavnika Stručnog vijeća u Upravnom vijeću. Sjednici je u tome trenutku od 52 člana bilo prisutno njih 44; za opoziv je glasovalo njih 26, a protiv opoziva 18 članova Stručnog vijeća.

Budući da je za opoziv potrebna većina glasova ukupnog broja članova, za Stareov opoziv nedostajao je jedan glas. Tako on i dalje ostaje član Upravnog vijeća, koji sada čine Zoran Šantek (HNS) kao predsjednik, Jasminka Begić (SDP), Zouheir Bihtar (koji je imenovan nakon što je župan Predrag Štromar smijenio HDZ-ovog Damira Habijana), Ljiljana Levanić kao predstavnica Radničkog vijeća i spomenuti Ranko Stare kao predstavnik Stručnog vijeća.

– Danas smo donijeli zaključak da bi bilo dobro da primarijus Stare sluša stav većine u Stručnom vijeću, a ne da glasa po svom nahođenju – odgovorila je Grđan na novinarski upit o daljnjoj ulozi Ranka Starea u Upravnom vijeću.

Nakon svega izjavu je dala i ravnateljica Sanja Zember.

– Ne želimo biti ‘bolnica slučaj’. Mi smo zdravstveni djelatnici i prednost ove bolnice čine djelatnici, oni su nosioci zdravstvenog sustava – istkanula je Zember.

Rekla je da je očitovanje na odluku Upravnog vijeća u pripremi, ali, kako nije pravnik, mora zatražiti pravno mišljenje. Upitana hoće li zatražiti pravnu zaštitu ako na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća bude razriješena, odgovorila je:

– Da, hoću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije