IZBORI Čačić želi ponovo biti župan, Martinčević kandidatkinja za gradonačelnicu

Predsjednik Reformista Radimir Čačić jasno je danas ponovio svoju namjeru da se opet kandidira za funkciju varaždinskog župana na predstojećim izborima u svibnju 2017. godine. Također, potvrđeno je da će u utrku za čelnu funkciju u Gradu Varaždinu krenuti Natalija Martinčević.

– Mi nismo formalno donosili takve odluke na razini gradske i županijske organizacije, ali smo jasno rekli da će se Natalija Martinčević kandidirati za gradonačelnicu i da ću se ja kandidirati za župana – rekao je Čačić.

Prvi puta se ta mogućnost počela spominjati na proljeće ove godine, no tada čelni čovjek Reformista nije davao do kraja jasne odgovore. Da je ta opcija sve izglednija pokazivalo se tijekom vremena i sada je ona nedvojbena.

Što se tiče eventualnih koalicija, Čačić kaže – ‘nikad ne reci nikad’. Rekao je da će se o eventualnim koalicijama razgovarati kad završe svi izborni politički procesi u svim strankama, nakon što su to napravili u HDZ-u i SDP-u, a uskoro i u HSS-u.

– Ti novi mogući elementi u strankama će sigurno utjecati na ono što će se dogoditi. No mi nemamo razloga čekati, sigurno idemo s našim kandidaturama na predstojećim izborima – rekao je Čačić.

Konačna križaljka svih kandidata za varaždinskog gradonačelnika i varaždinskog župana uvelike će ovisiti o tome hoće li ‘prirodni partneri’ SDP i HNS uspjeti dogovoriti predizbornu koaliciju u Varaždinu.

Naime, postoje naznake da bi u slučaju nastavka koalicije HNS bio sklon podržati SDP-ovog Alena Kišića za gradonačelnika ako SDP podrži HNS-ovog Predraga Štromara za župana.

No, aktualni gradonačelnik Goran Habuš bi u tome slučaju ispao iz kombinacije, no jučer nam jučer rekao da on sigurno izlazi na izbore.

Da stvar bude kompliciranija, iz nacionalnog SDP-a već ranije do javnosti su dolazili stavovi da bi ta stranka bila sklona podržati i Radimira Čačića za varaždinskog župana.

Na konačni odgovor na ova pitanja javnost će ipak morati još malo pričekati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije