Vlašić o prozivkama SDP-a i HDZ-a: ‘Politička kampanja je počela i to žestoko!’

– Ne osjećam poslovnu odgovornost za ono za što me terete SDP i HDZ – riječi su Vlatka Vlašića, direktora Varkoma, izrečene danas na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što su varaždinski SDP i HDZ zatražili njegovu ostavku.

Obrana koju je spremio Vlašić bila je dvostruka: prvo je govorio o neplaćenim računima prema Čistoći, dok je nakon toga progovorio o projektu aglomeracije i problemima koji su se javili uz taj projekt.

No na samom je početku istaknuo kako je ovo prije svega – politička predstava.

– Sve ovo ima politički kontekst, kampanja je počela i to žestoko. To me ne čudi, svašta je već izgovoreno i urađeno – kazao je Vlašić.

Dugovanje prema Čistoći

Dug prema Čistoći iznosio je 580 kuna (devet mjesečnih rata), a nakon što je saznao za dug, dodao je Vlašić, podmirio ga je. No nakon toga stigla je ovrha, a, iako je račun bio plaćen, podmirio je i troškove sudskog postupka.

– Ispričavam se zbog nesmotrenosti, nije uredu što nisam platio, nije mi se to trebalo desiti – skrušeno je ispovijedio Vlašić.

Nakon toga prebacio se na projekt aglomeracije te istaknuo kako prozivke upućene od strane SDP-a i HDZ-a nisu opravdane i kako te zamjerke proizlaze iz nepoznavanja procesa javne nabave od strane kritičara.

‘Neozbiljni’ ponuditelji

– Nismo dobili ni jednog ponuditelja koji je zadovoljavao uvjete natječaja. Ni jedna ponuda nije udovoljavala uvjetima propisanim u natječaju. Tekst natječaja je dobar i mijenjati ga nećemo – istaknuo je Vlašić.

Od pristiglih ponuda Varkomu su dvije ponude bile dobre, no kod Državne komisije za javnu nabavu ni te ponude nisu zadovoljile.

Budućnost samog projekta, ističe, Vlašić, je sigurna.

– Projekt aglomeracije nije ni na koji način ugrožen – zaključio je Vlašić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije