Stričak: ‘Projekt Aglomeracije još je jedan Štromarov fijasko’

Stričak: ‘Projekt Aglomeracije još je jedan Štromarov fijasko’

Na konferenciji za medije sazvanoj danas, 25. listopada, županijski predsjednik HDZ-a Anđelko Stričak, osvrnuo se na projekt Aglomeracije i obrušio se na aktualnog župana Varaždinske županije Predraga Štromara.

– Početkom mjeseca rujna varaždinski župan Predrag Štromar održao je konferenciju za novinare na kojoj je pojasnio važnost projekta Aglomeracija Varaždin te naglasio da sve ide prema planu te da je skoro pa pitanje dana kada će se s projektom, tj. radovima započeti. Međutim, ovih dana svjedočimo sasvim drugoj priči, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila im je svih šest Odluka o odabiru te uz to Varkom mora žaliteljima isplatiti ukupno 572.693,75 kuna naknade troškova postupka, a predmet se vraća naručitelju na ponovno postupanje – započeo je Stričak.

– Svi koji pratite sjednice Županijske skupštine upoznati ste da je Klub vijećnika HDZ-a u više navrata otvarao temu projekta Aglomeracije Varaždin, upozoravao da situacija nije ni približno dobra te da postoji velika mogućnost da se neće realizirati u predviđenom zahvatu. To znači da nećemo iskoristiti sva sredstva, odnosno oko 800 milijuna kuna na koliki iznos je projekt procijenjen, a sredstva osigurana u fondovima EU.

Stričak je kazao kako su u više navrata čak i apelirali prema županu da ode do svog kolege u Međimurje Matije Posavca i informira se na koji način oni provode svoj projekat Aglomeracije.

– Naime, i međimurski i varaždinski projekt Aglomeracije započeti su još u 2009. godini. Međimurci svoj projekt krajem ove godine ili najkasnije početkom iduće završavaju, a mi još nemamo ni poznatog izvoditelja radova. Podsjetiti ću Vas da je unazad dvije/tri godine u Varkomu zaposleno na desetke stručnjaka iz redova HNS-a i SDP-a i to upravo pod izgovorom da su potrebni zbog izrade i provođenja projekata za EU fondove, koliko su stručni vidimo na ovom primjeru – napomenuo je Stričak.

– Nakon još jednog, tj. ovog fijaska, župan Varaždinske županije će biti zabilježen kao župan koji u svoja dva mandata nije uspio izgraditi, ali baš ništa. Podsjećamo Vas da punih sad već osam godina provodi projekt dogradnje Kirurgije Opće bolnice Varaždin, da je raspisao natječaje za izgradnju, odnosno dogradnju OŠ u Ivancu, Sv. Iliji, Martijancu i Ključu te da su mu svi ti projekti propali. Također, napominjem da u svoja dva mandata iz Županijskog proračuna nije izdvojio ni jednu kunu za izgradnju ili uređenja vrtića i sl.
Međutim, nije bitno što pod vodstvom stručnjaka iz redova SDP-a i HNS-a na području županije u proteklih osam godina nije realiziran niti jedan važan projekt, bitno je da smo po njima najtransparentnija županija u državi – kazao je Stričak i dodao ‘kako se postavlja pitanje, da li smo zaista, ako nam svi ključni natječaji padaju u vodu?’

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije