FOTO Bandić u Varaždinu: ‘Nagovorite sve što gmiže da glasa, ali za sebe!’

Središnji predizborni skup Koalicije za premijera, okupljene oko Milana Bandića, ali čijom listom u III. izbornoj jedinici dominiraju Reformisti, održan je u Varaždinu u srijedu, 7. rujna, navečer na Trgu bana Jelačića.

Iako trg nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ljubičaste majice, koja predstavlja boju Reformista, dominirale su među okupljenim građanima.

A iako nije kandidat u III. izbornoj jedinici, podršku svojoj koaliciji i Radimiru Čačiću, koji je na prvome mjestu liste Koalicije za premijera na ovome prostoru, došao je pružiti i Milan Bandić.

Prilika je to bila i za predstavljanje svih kandidata s liste za Hrvatski sabor iz III. izborne jedinice.

Čelnik Koalicije i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić istaknuo je u svom govoru da se samo radom, obrazovanjem, demografskom obnovom, odgovornošću i policentričnim razvojem Hrvatske može očekivati novi zamah u hrvatskom gospodarstvu.

Koristio je Bandić istu retoriku koju ponavlja tijekom cijele izborne kampanje.

– Iza sebe imam pet mandata na čelu Grada Zagreba i bez lažne skromnosti mogu reći da to ni za tisuću godina neće nitko postići. A to nije postignuto u kancelariji, već radom od 16 sati dnevno 365 dana u godini. Jedino tako možemo ići naprijed. Dosadašnje Vlade HDZ-a i SDP-a su uništile Hrvatsku, ošišali ljude i sad ponovno traže mandat, a svaki put kada su pobijedili narod je izgubio. Ratku i meni su najviše zamjerali našu energiju, htjeli su da mislimo njihovom glavom, no, gospodo draga, neće moći – rekao je Bandić i pozvao građane na izbore zanimljivim izborom riječi:

– U nedjelju 11. rujna nagovorite sve što gmiže da izađe na izbore. Tko ne može, vozite ga u tačkama, u autima, u bilo čemu. I neka ne glasaju za mene, nego za sebe. Glasanjem za sebe glasat ćete za one koji imaju ostvarenja, a ne obećanja!

Druga na listi u III. izbornoj jedinici Natalija Martinčević istaknula je da je pred Koalicijom jasan cilj, a to je osigurati dovoljno utjecaja za realizaciju svih projekata koje već imaju spremne.

– Prošla Vlada SDP-a i HNS-a pokazala je što znači ignorirati sjever Hrvatske. Za njihova četvrogodišnjeg mandata ovdje nije izgrađena niti jedna škola, niti jedan već projekt nije realiziran. Samo za usporedbu, kada je Radimir Čačić bio župan, izgrađene su 34 škole. Sada žele Varaždin zadužiti za oko 75 milijuna kuna, jer ne znaju drugačije rješavati nagomilane probleme. No neće uspjeti u tome, jer će Čačić na prvoj sjednici Vlade riješiti problem smeća! – završila je tim riječima svoj govor Natalija Martinčević.

Radimir Čačić uvjeren je kako nakon izbora nitko neće moći formirati Vladu bez Koalicije za premijera.

– U Varaždinu sam 38 godina i u to vrijeme sam prepoznao vrijednost ovih ljudi i grada te da se za njih vrijedi boriti. Iza sebe imam ostvarene brojne projekte koji potvrđuju da sam doista puno učinio za ovaj kraj i još ću činiti – rekao je Čačić, prisjećajući se čak i ranih 90-ih i svoje uloge u obrani Varaždina i predaji JNA.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije