Batinić sa 14. mjesta u Sabor: Vrijedni ljudi na Sjeveru zaslužuju bolje

U nedjelju 11. rujna pred nama su još jedni parlamentarni izbori. Riječ je o prvim izvanrednim parlamentanim izborima u povijesti Hrvatske. HNS i ovog puta preferencijalnim glasovima pokušava ishoditi još jedan mandat za cijelu listu, a to je na prošlim izborima uspjelu varaždinskom županu Predragu Štromaru koji je s 14. mjesta ušao u Sabor.

Na 14. mjestu na listi broj 15 Narodne koalicije (SDP-HNS-HSS-HSU) je ovaj put Milorad Batinić, ivanečki gradonačelnik, najaktivniji saborski zastupnik iz Varaždinske županije i bivši potpredsjednik Sabora.

-Nastavljamo kontinuitet od prošlih parlamentarnih izbora. Želim da se na sjeveru ostvari nastavak gospodarske politike koja je vođena razumno i logikom. Prvi cilj je povećanje plaće radnicima, kroz poreznu reformu ili pak rasterećenjem gospodarstvenika – rekao je Milorad Batinić i pritom istaknuo kako vjeruje da će u novoj, u kojoj će HNS participirati, moći ostvariti sve planove.

Potrebno je prije svega izmijeniti Zakon o regionalnom razvoju, a potrebna je i kvalitetnija indeksacija odnosno indeks razvijenosti, kako bi se ispravila nepravda koja je načinjena pojedinim JLS-ovima.

– Tražimo da se veći dio sredstva od poreznih prihoda spusti na lokalnu i regionalnu razinu. Ne tražimo novac za sebe nego za građane. Gradovi i općine moraju imati u svojim proračunima osigurano dovoljno sredstava da se realiziraju neophodni projekti, posebice oni vezani za komunalnu infrastrukturu. Ukoliko smo bili sposobni razvijati gospodarstvo onda možemo dobro upravljati novcem naših poreznih obveznika. Naše su uprave optimizirane i racionalne. Zalagat ću se za nastavak realizacije svih započetih projekata u ove tri županije – rekao je Batinić.

Poseban naglasak stavio je na realizaciju projekta brze cestu prema Ivancu, Lepoglavi, Krapini. Istaknuo je i važnost sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca za koji se zalagao dok su se, kako je rekao, neki zastupnici HDZ-a i Mosta skrivali za vrijeme rasprava, a sada traže ponovo da se za njih glasa na izborima.

– Neki zastupnici iz naše županije ne samo da na to uopće nisu reagirali, nego su čak i glasali za njegovo ukidanje!? Nije ih zapekla savjest što bi time velikom broju djece, pogotovo iz udaljenih krajeva, oduzeli svaku šansu za daljnje školovanje. Moj je cilj, a to ću i ostvariti, uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja, a upravo sufinanciranje prijevoza jest preduvjet za to – rekao je Batinić i dodao kako naš Sjever zaslužuje bolje..

– Na prošlim izborima pokazali smo koliko vrijedi preferencijalni glas, kada je naš župan i moj prijatelj Predrag Štromar sa zadnjeg, 14. mjesta na listi, osvojio mandat upravo zahvaljujući Vašim glasovima. Sada je meni pripala ta zadaća, a s njome i odgovornost da se borim za Sjever i za sve Vas, dragi moji Varaždinci, Međimurci, Zagorci i Podravci. Mi smo vrijedni i radišni ljudi, a rezultati u gospodarstvu, investicijama, zapošljavanju, konkurentnosti i drugdje dokazuju da smo najbolji u Hrvatskoj – rekao je Batinić i istaknuo kako više neće dopustiti da se naša regija ”kažnjava” i da s blokiraju projekti poput izgradnje bonice, škola, cesta…

-Dat ću sve od sebe da ne moramo nikad više obilaziti urede i ministarstva u Zagrebu ne bi li ishodili njihove dozvole za projekte dogradnje bolnice ili izgradnje škola. Naš Sjever zaslužuje bolje – rekao je na kraju Batinić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije