U Vinici konjičkim mimohodom obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Već tradicionalnim konjičkim mimohodom članova udruge ‘Konj, moj prijatelj’ obilježen je u Vinici, ispred mjesnog groblja u Marčanu, još jedan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Prilikom polaganja cvijeća i paljenja svijeća, u prisustvu majke poginulog hrvatskog viteza Mladena Kasuna, gospođe Ankice Kasun i članova obitelji, bili su predsjednik udruge ‘Konj, moj prijatelj’ Mirko Kramberger te članovi udruge, zatim predstavnici Općine Vinica Marijan Mihalić i Marijan Kostanjevac, članovi UDVDR-a Klub Vinica predvođeni predsjednikom Ivanom Krajcerom, članovi UDVDR-a Klub Petrijanec te članovi Udruge pripadnika 104. brigade na čelu s ratnim zapovjednikom pukovnikom Ivanom Rukljićem sa suradnicima, koji su kod spomen-obilježja poginulom hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu zapalili svijeće i položili cvijeće.

Prigodnim riječima prisutnima se na samom početku obratio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je zahvalio svima na dolasku i istaknuo kako taj dan mora biti uvijek i velikim pijetetom usađen u sve one koji ovu državu Hrvatsku vole.

– Ovo je spomen ne samo na Mladena, već i na sve hrvatske branitelje, a poglavito one koji su svoje mlade živote ugradili u temelj naše domovine. Ovo je spomen i na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, kao i na sve ratne zapovjednike, ovaj dan najveći je dan u novijoj povijesti neovisne i međunarodno priznate države, 28. članice EU-a, zato taj dan mora biti naša svetinja – istaknuo je Marijan Kostanjevac, načelnik općine Vinica.

Prisutnima se obratio i ratni zapovjednik naše slavne 104. brigade Ivan Rukljić i rekao, između ostalog, kako oko nas uvijek pušu neki čudni vjetrovi, ali upravo sloga, jedinstvo i zajedništvo pokazali su i prilikom oslobodilačke akcije Oluje da se može i deset puta jačeg neprijatelja pobjediti i baciti na koljena.

Prečasni Valent Posavec prije molitve kazao je kako su branitelji s krunicom oko vrata i vjerom u Boga imali dodatnu snagu. Dodao je kako svi koji su dali svoje živote moraju uvijek i na svakom mjestu biti spominjani i kako se njima treba uvjek pokloniti, jer oni to svi i zaslužuju, a to je upravo i molitva kojom nas je učio i sam gospodin Isus.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije