Ministarstvo uprave odlučilo: Sporna sjednica Gradskog vijeća bila je zakonita!

Na početku 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina održane danas, 30. lipnja, predsjednik vijeća Josip Hehet izvijestio je vijećnike o odgovoru Uprave za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu samoupravu Ministarstva uprave Republike Hrvatske koji je uslijedio nakon zahtjeva za nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća na 23. sjednici održanoj 2. svibnja.

Između ostalog, u odgovoru se ističe kako na sjednici nije došlo do povreda Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi te da Ministarstvo ne nalazi razloga za postupanje.

Naime, varaždinski vijećnici Željko Bunić i Zlatan Avar tražili su da nadležno ministarstvo preispita zakonitost sjednice, koju su oni napustili izrevoltirani načinom na koji je vođena. Oni su istaknuli kako je došlo do kršenja Poslovnika Gradskog vijeća i nepravilnosti kod glasovanja o jednoj od točaka vezanih uz rebalans gradskog proračuna.

> Revoltirani Avar i Bunić: ‘Ovo je cirkus! Ljude za kvorum tražite po WC-ima!’

> Tri puta glasovali? Ministarstvo uprave ispituje zakonitost rada Gradskog vijeća

Isto tako, u skladu s Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi, ministarstvo nalazi da je odluka na sjednici donesena propisanom većinom glasova te je izraz volje većine.

– Ovo što je reklo resorno ministarstvo je super, ali ja i dalje imam oči i uši i znam što mislim – komentirao je odluku Željko Bunić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije