Štromar: ‘Dogovorili smo da novi predsjednik HNS-a i ja stranku vodimo zajedno’

Na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HNS-a Varaždinske županije, koja je održana u četvrtak 10. ožujka, glavna tema bili su predstojeći unutarstranački izbori.

Predsjedništvo ŽO HNS-a Varaždinske županije podržalo je kandidaturu predsjednika Županijske organizacije i župana Varaždinske županije Predraga Štromara za zamjenika predsjednika stranke.

Predrag Štromar pritom je pojasnio kako će ostati na mjestu župana te da za sad neće aktivirati saborski mandat.

– Budući predsjednik HNS-a i ja stranku ćemo voditi zajedno, a na ovaj način ja ću se moći i maksimalno posvetiti obvezama župana. Osim toga, stav HNS-a je da stranku dodatno ojačamo, posebice ovdje u Varaždinskoj županiji, odnosno na sjeveru, gdje smo na prošlim parlamentarnim izborima dokazali da smo najjača stranka. Cilj je da ostanemo kompaktni, te da ubuduće o nikome ne ovisimo – rekao je Štromar.

Prema zadnjim anketama rejting HNS-a dodatno je narastao u zadnjih nekoliko mjeseci, a odluka o tome da ubuduće dvoje ljudi vodi stranku, predsjednik i zamjenik, uslijedila je zajedničkim dogovorom vodstva stranke, predsjednika regionalnih saveza, članova predsjedništva, ali i svih ostalih tijela stranke.

– Bila je to zajednička odluka za dobrobit stranke. Građani su nam i na prošlim izborima dali veliko povjerenje i mislim da prije svega ne bi bilo pošteno prema tim građanima da stranku destabiliziramo nekakvim podjelama, kao što se to dogodilo nekim drugim strankama. Puno je posla pred nama, a što se konkretno Varaždinske županije tiče, dat ću sve od sebe da se do kraja realiziraju svi započeti projekti. Sve ono što ne stignemo odraditi u narednih godinu dana, nastavit ćemo u drugom mandatu. Rezultati koje smo postigli dokazuju da smo na dobrom putu – rekao je.

Predsjedništvo HNS-a trebalo bi Središnjem odboru predložiti Ivana Vrdoljaka za kandidata za predsjednika stranke te Predraga Štromara za zamjenika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije