Pripadnici ratne škole Ban Josip Jelačić u Varaždinu: Imate fascinantnu povijest

U sklopu studijskog putovanja po Varaždinskoj županiji, županijsku palaču u Varaždinu su danas, 26. studenoga, posjetili pripadnici ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’ te se susreli sa zamjenikom župana Alenom Kišićem.

Na prijemu organiziranom u njihovu čast, zamjenik župana je izrazio zadovoljstvo što pripadnici elitne vojne škole opet posjećuju Varaždinsku županiju.

– Drago mi je da ste odabrali našu županiju za posjet jer ovdje se isprepliće bogata povijest, sadržajna sadašnjost te sigurna budućnost. Županija koja slovi kao najkonkurentnija te najtransparentnija zasigurno vam ima mnogo toga za pokazati. Obzirom da se kao profesionalni vojnici konstantno školujete i educirate, moram Vam naznačiti kako je naša Županija najveći dio financijskih sredstava upravo ulaže u obrazovanje. Bez kvalitetnog obrazovanja nema niti kvalitetne perspektive, a naąi učenici, studenti te nastavnici i profesori imaju prilike uživati u visokom standardu – istaknuo je zamjenik Kišić te se prisjetio i mnogih poginulih branitelja s varaždinskog područja koji su svoje živote dali u obrani Hrvatske.

– Činjenica da su naši branitelji branili Vukovar te da su oslobađali Knin sluľi nam svima na ponos – zaključio je zamjenik župana.

Načelnik ratne škole te voditelj studijskog putovanja brigadir Krešimir Trstenjak se zahvalio zamjeniku župana na srdačnoj dobrodošlici te je pohvalio Varaždinsku županiju kao izvrstan primjer kako jedinice područne samouprave mogu biti nositeljice razvoja društva.

– Sigurno ćemo doći opet jer su gospodarski i svaki drugi razvoj ove Županije, ali i fascinantna povijest najbolji promotori cijele nam države – rekao je brigadir Trstenjak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije