Kolarek Karakaš priključila se Klubu vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini

Županijska vijećnica Zagorske stranke u Županijskoj skupštini Varaždinske županije Mirjana Kolarek Karakaš pridružila se Klubu vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini. Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama varaždinskog SDP-a naglasila je da ne znači da će napustiti svoju Zagorsku stranku nego da će u nastavku mandata surađivati s SDP-om.

Kolarek Karakaš je mandat županijske vijećnice osvojila na lokalnim izborima 2013. godine kao članica Zagorske stranke koja je u tom trenutku bila u koaliciji s Hrvatskom strankom prava i Hrvatskom seljačkom strankom.

No, nakon što je čelništvo Zagorske stranke na nedavnim parlamentarnim izborima prihvatilo koaliciju s SDP-om, HNS-om i HSU-om, odnosno koalicijom Hrvatska raste, Kolarek Karakaš je odlučila i na lokalnoj razini podržati tu opciju.

– Sa SDP-om, posebno zamjenikom župana Alenom Kišićem jako dobro surađujem u Županijskoj skupštini i ta je suradnja, između ostalog, rezultirala i uređenjem bio-kemijskog laboratorija u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu koji je uređen na moju incijativu. Osobno, dijelim ljude na koji rade na opće dobro i na one koji brinu samo za sebe i procijenila sam da SDP u Varaždinskoj županiji doista radi za opće dobro i zato sam ih odlučila podržati i pridružiti se njihovom Klubu vijećnika u Županijskoj skupštini – poručila je Kolarek Karakaš koju su novinari pitali i je li zbog toga što je promijenila opciju, odnosno činjenice da je u Županijsku skupštinu ušla kao predstavnik desno orijentirane opcije te je sada odlučila podržati lijevo orijentiranu opciju – prevarila birače.

Politika je umijeće mogućeg

– Zagorska stranka je regionalna stranka. Mi smo mala stranka i želimo postići nešto na dobrobit žitelja ovog dijela Hrvatske, a to nismo u mogućnosti postići sami i zato se moramo prilagođavati. Politika je umijeće mogućeg. Mene ideologija ne zanima, a u politiku sam se uključila jer želim pomoći kod rješavanja problema u zdravstvu. S obzirom da sam po tom pitanju sa SDP-om i zamjenikom župana Kišićem pronašla zajednički jezik, normalno je i da po tom pitanju surađujem s njima i dalje – poručila je Kolarek Karakaš.

Čelnik varaždinskog SDP-a Mario Habek poručio je pak da je zadovoljan jer će Klub vijećnika SDP-a dobiti stručnjaka iz područja zdravstva. Poručio je i da SDP i vladajuća koalicija u Županijskoj skupštini i bez ‘ruke’ Mirjane Kolarek Karakaš imaju dovoljnu većinu za izglasavanje svih odluka tako da je odluka o prihvaćanju vijećnice Kolarek Karakaš u njihov klub vođena isključivo profesionalno, kako bi se osnažile kompetencije kluba, a nikako s ciljem dobivanja još jedne ‘ruke’ za izglasavanje proračuna i drugih odluka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije