Ivan Vilibor Sinčić: ‘Moramo mijenjati sustav, ne političke stranke’

Unatoč kišnom i hladnom vremenu, članovi Živog zida jutros su, na Franjevačkom trgu, građane i građanke Varaždina upoznavali s programom kojim planiraju izaći na nadolazeće stranačke izbore. U tu svrhu došao je i Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

– Mi građanima poručujemo da moramo mijenjati sustav, ne stranke. Mi poručujemo da moramo promijeniti nesposoban, korumpiran kadar u Državnom odvjetništvu, u Državnom sudbenom vijeću, koji onemogućavaju da hrvatsko pravosuđe procesuira kriminal – kazao je Sinčić.

Uz to je dodao kako traže da Hrvatska narodna banka promijeni način rada, da počne poticati proizvodnju, da spusti kamatne stope na tri posto, da se ukinu valutne klauzule kako bi se dokinulo dužničko ropstvo, žele smanjenje poreznih nameta, broja saborskih zastupnika, smanjenje njihovih plaća i povlaštenih mirovina.

– Želimo da se srede birački popisi kako ne bi bilo 250 tisuća birača viška – istaknuo je Sinčić.

Nude i socijalni paket, a on uključuje zabranu oduzimanja jedine nekretnine, a uz to i zabranu isključivanja struje i vode te ukidanje HRT pretplate.

– Vidimo se u saboru u velikom broju, radili smo vlastite ankete i u Varaždinu imamo preko 20 posto – dodao je.

No za uspjeh je nužan izlazak mladih ljudi, koji, kaže, često ne izlaze na izbore.

Što se preferencijalnih glasova i izbornog zakona tiče, nije prezadvoljan.

– Birači nisu dovoljno upoznati s biračkim zakonom, čak i mi, koji smo profesionalci, ne snalazimo se lako u izbornom sustavu – kazao je.

Što se tiče liste za 3. izbornu jedinicu, rekao je kako će sastav biti poznat kad se liste objave na razini cijele Hrvatske.

– Očekujemo bar tri mandata – dodao je za kraj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije