Milanka Opačić u Lepoglavi: Grad izvrsno provodi mjere za društveno dobro

– Lepoglava je svakako primjer dobre prakse i uspješne suradnje s Ministarstvom, koje je financiralo niz projekata, posebice one za mlade. Oni su zahvaljujući toj suradnji Ministarstva i Grada Lepoglave dobili priliku pokazati svoju kreativnost, sukreirati politiku Grada, ali i zapošljavati mlade ljude. Grad je postigao izvrsne rezultate i u provođenju mjere vezane uz rad za društveno dobro – istaknula je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih na današnjem radnom sastanku u Lepoglavi.

Tom je prigodom gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić sa suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom i zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačom, potpredsjednici Vlade predstavio gradske projekte koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

– Grad Lepoglava deset posto izvornog proračuna daje programima socijalne skrbi, ne zato što smo posebno siromašni, nego stoga što su nam ljudi i njihove potrebe na prvom mjestu, pa dakle, imamo i obvezu pomagati posebno osjetljivim kategorijama stanovništva. Lepoglava već deset godina provodi projekt gerontodomaćica, sufinanciramo trošak školske kuhinje u našim osnovnim školama, redovno pomažemo umirovljenicima, mladima, obiteljima slabijeg imovinskog stanja – naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić te je istaknuo i odličan rad Kluba mladih, koji dio troškova svojih aktivnosti pokriva i novcem Europske unije.

Potpredsjednica Vlade posebno je pohvalila program rada za društveno dobro, koji je upravo Lepoglava među prvima oživotvorila u svojoj sredini.

– Ti su ljudi, zahvaljujući ovom programu Ministarstva, ponovo vraćeni u svijet rada, što je bila glavna ideja ovog programa koji je u Lepoglavi proveden na odličan način – rekla je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić i pozvala umirovljenike čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna da se prijave Hrvatskoj radioteleviziji kako bi im iznos RTV pristojbe bio umanjen za 40 kuna.

Potpredsjednica Vlade je nakon sastanka u Gradskoj vijećnici posjetila i lepoglavski TKIC, Zadrugu lepoglavske čipke te Klub mladih, a u obilasku Lepoglave imala je prigodu vidjeti i radove koje su izveli obveznici radova za opće dobro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije