Gradski proračun: Vijećnici prihvatili rebalans, Bunić Habušu dao ‘žuti karton’

Većinom glasova gradski su vijećnici na današnjoj sjednici prihvatili izmjene i dopune ovogodišnjeg gradskog proračuna kojim je proračun smanjen za oko 5,5 milijuna kuna.

Prijedlog izmjena i dopuna gradskog proračuna bio je više-manje isti kao onaj u srpnju, kada nije prihvaćen, te su u njega uvrštene i one izmjene koje su vijećnici tada tražili.

Iako je proračun rebalansom nominalno smanjen, njime su zapravo osigurana sredstva za sufinanciranje projekta asistenata u nastavi i javnih radova, uređenja parka za pse uz varaždinsko groblje, financiranje programa ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu te uređenje reciklažnog dvorišta.

HSLS-ov vijećnik Željko Bunić naglasio je da je riječ zapravo o tehničkom rebalansu koji ima i svoje dobre i svoje loše strane.

– Dobro je da smo osigurali sredstva za asistente u nastavi i javne radove, dobro je i da smo osigurali sredstva za park za pse i za reciklažno dvorište. Ono što nije dobro je da ponovno nismo uvažili manjak u proračunu, koji je na kraju prošle godine iznosio 32 milijuna kuna te da Javna ustanova Gradski stanovi ima obaveze koje premašuju 25 milijuna kuna – poručio je Bunić uz napomenu da će podržati rebalans, ali da od gradonačelnika očekuje da u prijedlogu proračuna za sljedeću godinu uvaži sve navedene negativnosti te da predloži sanacijski proračun.

– Nogometnim riječnikom, HSLS ostavlja gradonačelnika na terenu, ali smo primorani dati mu jedan žuti karton – poručio je Bunić.

Vijećnik HRAST-a Ladislav Ilčić naglasio je pak da neće podržati prijedlog rebalansa jer nije podržao ni prijedlog proračuna, unatoč činjenici da je uočio i neke pozitivne strane rebalansa.

– Ima tu i dobrih stvari koje me vesele, ali ipak neću podržati proračun – poručio je Ilčić.

Većina vijećnika na kraju je ipak prihvatila prijedlog izmjena i dopuna gradskog proračuna te je na taj način rebalans uspješno proveden.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije