Avar: Upravno vijeće ovoga je puta puno bolje obavilo posao

– Nadao sam se i očekivao da će Upravno vijeće ovoga puta znatno bolje proučiti programe rada kandidatkinja koje su se javile na natječaj za izbor ravnateljice Dječjeg vrtića Varaždin. Vjerujem kako su ovoga puta temeljetije obavili svoj posao.

> Jasenka Husnjak prvi izbor za ravnateljicu Dječjeg vrtića Varaždin

Komentar je to gradskog vijećnika Zlatana Avara na izbor Jasenke Husnjak za ravnateljicu Dječjeg vrtića Varaždin, koju je Gradskom vijeću jučer predložilo Upravno vijeće te ustanove.

Podsjetimo, upravo je Zlatan Avar nedavno ‘minirao’ izbor ravnateljice Dječjeg vrtića, kada je na sjednici Gradskog vijeća ustvrdio da program rada Ružice Conar, koju je na prošlom natječaju predložilo Upravno vijeće, u velikoj mjeri predstavlja plagijat.

U proceduri vezanoj uz ponovljeni natječaj, Avar zasad nema posebnih prigovora.

– Ja sam čak, sasvim pogrešno, bio uvjeren da su i na prošlome natječaju članovi Upravnog vijeća razgovarali s kandidatkinjama. Veseli me da je ovoga puta posao napravljen kako treba, jer ne može se izbor osobe na tako odgovornu funkciju obaviti samo na temelju proučavanja pristigle dokumentacije – smatra Avar.

Avar je mišljenja da je Jasenka Husnjak u svome prethodnom mandatu dobro vodila Dječji vrtić i nada se da će tako biti i ubuduće, ako je potvrdi Gradsko vijeće.

– Odbor za financije bio je ustvrdio da je Dječji vrtić Varaždin jedna od rijetkih gradskih ustanova koja je poslovala bez gubitaka, a da su istovremeno sve potrebe vrtića bile zadovoljene. Čak su određena sredstva i ušteđena. Istina, sada se u medijima spominje određeni troškovnik za uređenje sanitarnog čvora od oko 360.000 kuna, što je zasigurno nerealna brojka, no ja se nadam da to nije prihvaćeno, da je riječ samo o nekoj preliminarnoj ponudi – oprezan ja Avar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije