Čačić i Križanić sukobili se na javnoj tribini u Jalžabetu

Na javnoj tribini Narodne stranke – Reformisti, na temu “Varaždinska županija – jučer, danas i sutra”, održanoj u Jalžabetu 21. lipnja, došlo je do sukoba između Radimira Čačića, predsjednika Reformista, i Josipa Križanića, HDZ-ovog predsjednika Općinskog vijeća i nekadašnjeg načelnika općine Jalžabet.

– Na žalost, svi prisutni bili su uskraćeni za postavljanje pitanja gostima zbog neciviliziranog, vulgarnog, psovačkoga ispada, kojega je, ničim izazvan, usred izlaganja Radimira Čačića, upriličio predsjednik Općinskog vijeća Jalžabet Josip Križanić. Kako mu nije uspjelo prekinuti tribinu, kulminacija njegovog ispada bila je prijetnja Reformistima da više nikad neće dobiti “njegov’ Dom kulture u Jalžabetu za svoje skupove te da su za predsjednika i potpredsjednika Narodne stranke Reformisti Općinske organizacije Jalžabet vrata općine zauvijek zatvorena – priopćili su iz Reformista.

Za komentar cijele situacije koja se odigrala u Društvenom domu u Jalžabetu upitali smo i Josipa Križanića.

– Ocjene da sam psovao nisu točne. Točno je da sam se javio za riječ, jer je riječ bila o tribini, za koju sam dobio i poziv kao građanin. Da sam znao da je tribina zamišljena kao Čačićev monolog, ne bih dolazio. No, htio sam reagirati na njegove pljuvačke izjave na račun HDZ-a, na račun županijske vlasti, jer izvrijeđao je Čačić gotovo sve. Tada mi je on rekao: ‘Ne možeš govoriti, ti sebi napravi tribinu pa tamo govori’ – opisao je svoje viđenje situacije Josip Križanić.

Dodao je da je on kao predsjednik Općinskog vijeća na tribini u Društvenom domu svojevrsni domaćin, dok su Reformisti bili gosti.

– I treba još jasno reći da Reformisti, sasvim besplatno, jer smo im izašli u susret, koriste društvene prostorije za svoje stranačke potrebe, iako općinski pravilnik to omogućuje svim strankama koje imaju članove u Općinskome vijeću, a oni ga nemaju. I naravno da sam tada, revoltiran takvom arogancijom Radimira Čačića, rekao da više nećemo surađivati – izjavo je Križanić, podsjetivši da je upravo on deset godina stvarao i razvijao općinu Jalžabet.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije