Martinčević: Habuš ne zna riješiti bale, Štromar nema utjecaj na Vladu

Saborska zastupnica Natalija Martinčević, ujedno i potpredsjednica Narodne stranke – Reformista, Saboru je uputila zaključak vezan uz prijedlog rješavanja problema baliranog smeća nagomilanog na ulazu u Varaždin.

Zaključkom se obvezuje Vladu i premijera da preuzmu odgovornost i poduzmu hitne mjere za zbrinjavanje 130.000 tona baliranog otpada, kao najvećeg ekološkog, zdravstvenog i financijskog problema grada. To bi, naravno, podrazumijevalo i osiguravanje sredstava u državnom proračunu za tu namjenu.

– Nedvojbeno je da Grad Varaždin nema rješenje, a obzirom na pokrenuti upravni postupak, očito je da ni Ministarstvo zaštite okoliša i prirode nema rješenje, zbog čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ne može sufinancirati zbrinjavanje smeće – stoji, između ostalog, u tekstu zaključka.

Martinčević se dotakla i uloge župana Predraga Štromara u priči oko rješavanja ove vječne varaždinske teme.

– Štromarov utjecaj na Vladu jednak je nuli. Upravo on opstruirao je moj prijedlog da se iz državnog proračuna osigura 30 milijuna kuna za rješenje problem bala. Štromar je tada bio obećao da će osigurati 60 milijuna kuna. Od tada je prošlo šest mjeseci i nije se dogodilo ništa – rekla je Martinčević.

Napomenula je saborska zastupnica da Grad Varaždin, prema službenim informacijama iz ministarstva, uopće nije dostavio plan zbrinjavanja otpada. Njega sada navodno izrađuje koncesionar, što je potpuno nelogično, ustvrdila je Martinčević.

– Koncesija je dodijeljena, a sada žele mijenjati uvjete natječaja! Dovest ćemo se u situaciju da nas tuže oni koji su sudjelovali u natječaju, a nisu dobili koncesiju – upozorila je Natalija Martinčević.

> Odgovor gradonačelnika: Habuš: Rješavamo bale po zakonu, sve prečice vode u Remetinec

> Odgovor župana: Štromar Martinčevićki: Neistina ponavljanjem na postaje istina

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije