Varaždin će sklopiti partnerstvo i izvan granica Europe – u Indoneziji

Današnji susret indonezijskog veleposlanika, Agusa Sardjana i gradonačelnika Gorana Habuša rezultirat će sklapanjem prijateljstva između gradova Malanga i Varaždina, najavljeno je iz gradske vijećnice.

Habuš je izrazio zadovoljstvo što je veleposlanik po drugi puta posjetio naš grad. Za vrijeme prvog posjeta, 2012. godine, razgovaralo se o iskustvu grada Varaždina kao grada koji ima titulu prijatelja djece.

Tema današnjeg susreta bila je traženje dodirnih točaka te moguće sklapanje partnerstva između indonezijskog grada Malanga, koji je drugi najveći grad provincije Istočna Java, a otprilike je veličine grada Zagreba.

– Nadamo se da ćemo iduće godine sklopiti partnerstvo te time proširiti partnerstva i izvan granica Europe – rekao je Habuš.

Veleposlanik Srdjan najavio je posjet gradonačelnika Malange početkom idućeg mjeseca, smatrajući da postoje dodirne točke s Varaždinom. Malang je opisao kao grad edukacije, industrije i turizma.

Indonezija je zemlja koja bilježi gospodarski rast od 5.8 % te je 16. gospodarska sila na svijetu, dodao je varaždinski gradonačelnik.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije