NEOZBILJNO I OPASNO

U Rijeci i na Grobniku vlasnici otvorili ugostiteljske objekte! Policija ih tijekom vikenda zatvorila

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Neki i dalje ne shvaćaju ili ne žele shvatiti ozbiljnost situacije pa krše mjere propisane od Nacionalnog stožera civilne zaštite

Naime, načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar danas je izvijestio kako su na području PGŽ tijekom vikenda intervenirali u ugostiteljskim objektima u Rijeci i na području Općine Jelenje.

„Još jedan je vikend iza nas. Od petka ujutro do danas imali smo dva postupanja policije vezane za kršenje odredbi vezano za zabranu rada ugostiteljskih objekata. Jedan u Rijeci, a jedan na području Općine Jelenje. Imali smo i dva slučaja kršenja mjere samoizolacije”, kazao je Dizdar.

Prema njegovim riječima u tri protekla dana bilo je 210 pokušaja napuštanja mjesta prebivališta te dva kršenja samoizolacije.

Podsjetimo, uoči vikenda članovi Nacionalnog stožera poslali su vrlo oštru poruku građanima koji ne slušaju upute o držanju fizičkog razmaka niti poštuju zabranu okupljanja.

Govoreći o nepridržavanju mjera, ministar Davor Božinović je kazao da nemaju namjeru provoditi neku jaku policijsku kontrolu te da se većina građana ipak pridržava mjera.

“Mi balansiramo svaki naš potez, istražit ćemo slučajeve o skupljanju mladih ljudi u kafićima. Policijske uprave dobit će posebne upute da prekontroliraju ugostiteljske objekte”, poručio je Božinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari