NIJE OPASAN ZA LJUDE

“USPOMENA S KVARNERA” Ulovili, pa fotografirali i pustili morskog psa lisicu od 100 kg

Foto: Facebook/Matej Njavro

Podvodnom ribolovcu Mateju Njavri ovih se dana na neimenovanoj lokaciji na Kvarneru dogodio izniman i rijedak susret kojeg je ovjekovječio za vrlo neobičnu i upečatljivu uspomenu

Ulovio je i fotografirao morskog psa lisicu (Alopias vulpinus) teškog oko 100 kg i dugog barem tri metra – bez repa.

Mala je mogućnost susresti u moru ovog, za ljude bezopasnog morskog psa i još ga fotografirati. Radi se o slučajno ulovljenom i puštenom primjerku, a priliku za fotografiju je iskoristio Matej koji ga je fotografirao i snimio ispod površine mora.

Lisica će se u potpunosti oporaviti jer nije izvađena na suho te je u ribolovu korištena udica koja je razgradiva, javlja Podvodni.hr.

Morski pas lisica pojavljuje se po cijelom Jadranu. Za razliku od ostalih većih morskih pasa koji preferiraju otvoreno more, lisicu možemo pronaći po kanalima i plitkim uvalama gdje se zapetlja u mreže i postane medijska senzacija, podsjeća Morski.hr. Zna zagristi panulu za sitnu ribu pa iznenadi sportske ribolovce.

Morski pas lisica nije opasan za ljude. Strogo je zaštićena vrsta u Hrvatskoj i zabranjeno ga je namjerno ubijati, napominju stručnjaci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari