KUP ŽNS Varaždin

FINALE KUPA Kukec: ‘Već u prvom susretu želimo steći prednost za uzvrat’

Danas Varteks i Bednja igraju prvu utakmicu finala Županijskog kupa, a susret su najavili Fran Kukec i Ivan Ptiček.

Varteks i Bednja su dvije posljednje ekipe u Županijskom kupu. Repriza finala ovog će se puta odigrati u dvije utakmice. Prva se igra danas u Beletincu, a početak je u 17:30.

Kapetan Varteksa Fran Kukec i stoper Bednje Ivan Ptiček, gostovali su u Vekerici VTV televizije, i najavili susret.

– Nogomet je sport oscilacija, nismo očekivali mjesto na tablici koje imamo. Mi smo gubili bodove tamo gdje smo se najmanje nadali, ali kup je tu. Moram priznati, mi smo već od zimskih pripreme u mislima dosta u kupu, možda nam je to i poremetilo rezultate u prvenstvu – kazao je Ivan Ptiček, koji je ovog ljeta pojačao beletinečki klub, nakon godina izbivanja iz varaždinskog nogometa.

Zanimljivo, cijeli omladinski staž proveo je s kapetanom Varteksa, a potom i neko vrijeme u Zavrču. Fran Kukec se također osvrnuo na aktualno stanje na tablici.

– Očekivao sam da ćemo biti i bolji na tablici. Dosta smo gubili bodova u malim utakmicama, a sada zaostajemo sedam bodova, ali god ima i matematičkih šansi, nećemo odustati, trudit ćemo se dok god postoji šansa, a vidjet ćemo koji ćemo biti na kraju – smatra Fran Kukec.

Ekipe se dobro poznaju

Iste ekipe su se već prije dvije sezone sastale u kupu, ali ova utakmica je skroz nova.

– Varteks je gotovo u potpunosti promijenio ekipu, a i Bednja. Tada je Bednja, po meni, bila favorit, a igrala se samo jedna utakmica, što paše ekipi koja nije favorit. Ovoga puta igramo dvije utakmice, što, mislim, odgovara ekipi koja je favorit, u boljoj poziciji – tvrdi Kukec.

Obje ekipe se vrlo dobro poznaju, i trener Bednje Andrija Balajić sigurno je dobro snimio Bumbare, a Ptiček tvrdi da im ne ide na ruku što drugu utakmicu gostuju.

– Nadali smo se da ćemo prvo igrati na gostovanju, pa što bude bude, i da na uzvratu napravimo paklenu atmosferu. Odradit ćemo dvije utakmice maksimalno koncentrirano, pa što bude. Dobro poznamo Varteks, znamo što nas čeka, moramo se držati plana – ističe Ivan Ptiček.

Što se tiče motivacije, nje za finale nijkad ne nedostaje.

– Ma sigurno ćemo biti motivirani, biti će i gledatelja, a siguran sam da će biti i odlična utakmica. Volio bih da možda već u prvoj utakmici imamo neku prednost za uzvrat, ali siguran sam da se neće već nakon prve utakmice zanti tko osvaja. Sigurno će biti i odlična atmosfera, dobra fešta, ali pravu feštu očekujemo tek nakon uzvrata u Varaždinu – ističe Ptiček.

Želja i motivacija u redovima Bumbara također nisu mali.

– Želja je samo osvojiti kup, ja bi volio da već sutra pobijedimo i olakšamo si uzvrat. Idealno bi bilo da pobijedimo, ali vidjet ćemo – istaknuo je kapetan Fran Kukec te dodao.

– Kup nam je sada kruna sezone, ne kaže se uzalud, finala se ne igraju, finala se osvajaju. Velika nam je želja osvojiti kup, piše se to u povijesti kluba, pamti se koji igrači su ga osvojili. Nadam se da će biti i puno naših navijača, već na prvoj utakmici, i da će biti odlična utakmica – zaključuje kapetan Bumbara.

Najnovije